XS
SM
MD
LG

Selektor Litvanije eksplodiroa na presu

Dainijus Adomaitis

Selektor Litvanije Dainijus Adomaitis kipti od bijesa nakon eliminacije na Mundobasketu. Litvanija je u samoj završnici meča direktno oštećena za jedan poen. Pola minuta prije kraja kod drugog slobodnog bacanja Jonasa Valančijunasa jedan francuski košarkaš je uzdrmao obruč, što su sudije previdjele, pa je umjesto izjednačenja ostalo 76:75 za Francusku, koja je potom iskoristila napad i došla do ključne prednosti.

Adomaitis je bio izuzetno ljut nakon utakmice, što se vidjelo i na samom terenu kada je uputio žestoke kritike na račun Antonija Kondea iz Španije, Alberta Garsije iz Venecuele i Leandra Leskana iz Argentine.

"Sudije su odlučile drugi meč zaredom. Australijancima su pustili da igraju ragbi, a sada... Ovo je je..na šala, a ne košarka. Zaustavite igru, pogledajte snimak. Ti ljudi provode dva mjeseca bez porodica i žrtvuju se, poštujte ih! Zbog čega se ulaže novac u video sistem? Samo ga pogledajte i biće fer. Došli smo ovdje sa svojim ciljevima i jasnom idejom šta želimo. Igraju dva evropska tima, dajte trojici evropskih sudija da sude", poručio je Adomaitis.