XS
SM
MD
LG

Otkazuju se trke Moto - GP

Foto: Fejsbuk

Zbog pandemije korona virusa otkazane su još tri trke iz kalendara Moto GP-a. Sada su otkazane trke koje su se trebale voziti u junu i julu, čime je broj otkazanih takmičenja u Moto GP-u ukupno 11.

Velika nagrada Njemačke trebalo je da se vozi 21. juna, a potom je na rasporedu trebalo je da bude Velika nagrada Holandije u Asenu 28. juna, dok su najbolji motociklisti na novoj stazi KimiRing u Finskoj trebalo da nastupe 12. jula, prenosi portal Klix.

Trka koja se vozi u Holandiji, tačnije u Asenu, jedina je u kalendaru Svjetskog prvenstva koja se vozila svake godine još od 1949.

Direktor Dorne, koja polaže prava na Moto GP, Karmelo Ezpeleta rekao je da je velika šteta što su otkazane ove trke, ali se zahvalio na strpljenju svim ljubiteljima motociklizma.

"Velika nagrada Njemačke vozi se na jedinstvenoj stazi bogate istorije. KimiRing je uzbudljiva nova staza koja će ugostiti šampionat u Finskoj prvi put od 1982, a trka u Asenu je ikonska, jedina koja je imala jedinstvenu čast da bude vožena svake godine. Želim da zahvalim na strpljenju svim ljubiteljima motociklizma dok čekamo bolje dane", rekao je Ezpeleta.

Ako ne bude novih otkazivanja, prvu trku Moto GP-a ove sezone mogli bismo gledati tek 9. augusta u Brnu. Tada je na rasporedu Velika nagrada Češke.

Izvor. AntenaM