XS
SM
MD
LG

Motor umjesto bicikla

Mario Kojić

MODRIČA - Nekadašnji super dobri biciklista i višestruki šampion Republike Srpske i BiH, Modričanin Mario Kojić, odlučio je da promeni sport. Ostao je vezan za ljubimca na dva točka, a očekuje se da i u motokrosu beleži vrhunske rezultate.

U motokrosu je četiri godine, a već je stigao do najvećeg priznanja u istoriji motokrosa BiH. Naime, osvojena je titula istočno – evropskog Alpe adria motokros prvenstva u najjačoj MX1 kategoriji za 2023.godinu. Šta pobedniku znači to odličje, kakav je osećaj biti bolji od drugih?

„Oduvek je postojala želja za tim adrenalinom i ranije sam želeo motokros, ali nisam imao uslova. Zahtevan je to sport u finansijskom pogledu, a treba dosta i fizičke pripremljenosti. Treba mnogo odricanja i treninga. Kada je došlo do toga, odlučio sam da se počnem takmičiti u motokrosu. Odmah po ulasku u takmičenje stigao sam do zapaženih rezultata“, priča Kojić.

Kaže da su mu najveća podrška supruga i roditelji.

„Tu su i prijatelji, modrički privrednici. Oni mi pomažu da dođemo do kvalitetne motokros staze. Zainteresovan sam po tom pitanju, jer pored reke Bosne je zemljište idealno za izgradnju motokros staze. Ima dosta potencijala da se to ostvari. Na pola sam puta. Ima još posla oko konfiguracije, prilaza, parkinga, čišćenja“, govori Kojić.

Nije skrivao ni svoje planove.

„Želim da se takmičim redovno u BiH, da nastupam u Srbiji i u Hrvatskoj, ali primarni cilj je da imam završenu motokros stazu, da i Modriča bude domaćin jednog međunarodnog takmičenja“, naglasio je Mario Kojić.

Nova sezona, nove obaveze. Možda i nove pobede Marija Kojića.