XS
SM
MD
LG

Vuk Ćajić nastavlja stazom uspeha

Vuk Ćajić

Mali gradić na obalama Rakitnice, Rogatica, je već od davnina poznata po  motociklističkom sportu.

Nekada su se u ovom mestu održavala takmičenja u uličnim kružnim moto trkama, a poseban trag su ostavila nadmetanja u moto - krosu na stazi Ptičijak. Rogatica je imala i nekoliko takmičara u motociklizmu, ali po rezultatima koje trenutno  postiže na pravom putu da se okiti evropskom pa i svetskom slavom  u moto - krosu je Vuk Ćajić.

Ovaj nadareni mladi motociklista  se ovim atraktivnim sportom počeo baviti kada je imao četiri godine. Sa nepunih osam je počeo voziti u klasi MX 65 i tada je nastupao za ekipu iz rodnog grada AMD Rogaticu, trenutno je već tri godine član Moto-kros kluba „Tanasko Rajić“ iz Čačka.

Dobri rezultati koje je postizao uvrstili su ga i u Moto –kros reprezentaciju Srbije. Prvi je reprezentativac Srbije koji je uspeo da se plasira u završnicu finalnog dela prvenstva Evrope koje je održano  pre dve godine na Sardinji u Italiji. Vozio je i trku Svetskog šampionata u rumunskom gradu Čolpani. Iako mu je tek trinaest godina pred Vukom Ćajićem je sigurno lepa budućnost, ipak on je ostao  skroman i smatra da dobre rezultate donosi samo trening i uporan rad.

-Svaka pohvala i priznanje  prijaju i daje mi još veći elan da još upornije radim i postižem još bolje rezultate. Još kada sam počeo pre devet godina da se bavim ovim atraktivnim sportom imao sam jasan cilj i viziju da u svakoj trci dam maksimum i popnem se na pobedničko postolje. Naravno i da oko vrata stavim lovorov venac i otvorim pobednički šampanjac. Imao sam od koga učiti jer moj otac i brat su  takođe vozili  motore i  takmičili se u moto – krosu, pa je to još jedan dokaz „ da iver ne pada daleko od klade “. Odmah sa mojim početkom takmičenja počeli su da dolaze i rezultati , to najbolje pokazuju vitrine u mojoj trofejnoj sali koje su pune pehara , medalja i diploma, imam među njima preko 60 najznačajnijih priznanja. Ova sezona će mi ostati u trajnoj uspomeni jer sam postigao zaista odličan plasman na većini takmičenja. U tek završenoj takmičarskoj godini vozio sam preko 20 trka, svakako mi je najznačajnija titula prvaka Srbije u klasi MX 85.Već drugu godinu zaredom sam vicešampion Alpe –Adrija prestižnog takmičenja u kom učestvuju motociklisti iz Hrvatske, Srbije I BiH. Bio sam treći na na BMU moto –kros šampionatu Jugoistočne Evrope uz učešće takmičara iz Rumunije, BiH, Bugarske, Moldavije, Severne Makedonije, Grčke, Turske i Srbije- ističe mladi Ćajić

Iako redovno trenira uz nesebičnu pomoć oca Miroslava koji mu je i pomoćni trener,  ali i kompletne porodice: majke  Ane, brata Mihajla i sestre Gage, Vuk  ne zapostavlja ni ostale obaveze. Odličan je đak sedmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici. Svestrani je sportista, osim moto – krosa lepe rezultate postiže i u karateu, nosilac je braon pojasa i sa takmičenja u karateu često donosi najsjajnije medalje . Ipak to sve nije animiralo predstavnike vlasti  i sportskih radnika u Rogatici čiju slavu Vuk pronosi širom evropskih meridijana  da na bilo koji način izraze zahvalnost ovom zaslužnom sportisti za sve njegove dobre rezultate i da mu na bilo koji način pomognu.

-Zbog nerazumevanja i nezainteresovanosti čelnika i sportskih radnika iz Rogatice sam otišao u Čačak i naišao na zaista odličan prijem u „Tanasku Rajiću“. Omogućeno mi je sve koliko je to bilo u njihovoj moći za takmičenje i moj napredak.  Nažalost to nisam mogao ostvariti u mom rodnom gradu, gdje sam jedinu skromnu pomoć imao od AMD Rogatica, koja mi je bila nedovoljna za dalji napredak.  Ostale su samo istorijske činjenice i uspomene da je Rogatica bila prepoznatljiva po moto – krosu jer se već nekoliko sezona ne organizuju takmičenja, poznata staza Ptičijak bila je jedna od najlepših i najpreglednijih u Evropi, sada je uglavnom u veoma lošem stanju, tako da mogu jedva da izvodim treninge. Zato često moram da putujem i na druge destinacije i treniram na stazama u Kreševu, Vitezu, Derventi...ali nije mi teško, zaključio je Vuk Ćajić prvak Srbije u moto krosu

Na kraju treba istaći da  bez obzira na sve okolnosti mladi Ćajić sa ponosom predstavlja svoj rodni grad bilo gdje da se nalazi na takmičenju, u Rogatici je ovih dana  na centralnom elektronskom bilbordu osvanuo spot sa Vukovim fotografijama i porukom o njegovim dobrim rezultatima, nadamo se da je ovo konačno trenutak buđenja rogatičke sportske javnosti koja je počela da prepoznaje vrhunske rezultate svojih  zaslužnih sportista.