XS
SM
MD
LG

Bradonjić između ostanka i odlaska iz Radnika: Klub se pita!

Jedan od najtalentovanijih fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine, mladi napadač bijeljinskog Radnika, priključio se ponovo ekipi na pripremama, a nakon što je boravio na okupljanju U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dolaskom Slobodana Starčevića na mjesto selektora i on je dobio poziv reprezentacije, te je odlučio da promjeni sportsko državljanstvo, i umjesto Srbije zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

- Sjajno je bilo ovih nekoliko dana na reprezentativnom okupljanju. Drago mi je da sam dobio poziv selektora Starčevića i što se nalazim u reprezentaciji. Čuli smo se nekoliko puta od kako je postao selektor i srećan sam što računa na mene. Atmosfera je bila odlična, dobro smo radili i jedva čekam neka nova okupljanja kada će, nadam se, biti prilike i da se odigra neka utakmica i da debitujem za Bosnu i Hercegovinu, rekao je za naš portal Vladimir Bradonjić.

Nakon reprezentativnog okupljanja ponovo se vratio na treninge Slavka Petrovića, a iskusni stručnjak ne štedi svoje izabranike.

- Izuzetno naporno se radi. Znamo svi kakve su pripreme kod trenera Petrovića, pa mogu reći i da ćemo biti jedna od najspremnijih ekipa u ligi. Mnogo se pažnje posvećuje tome. Momci su imali priliku i da odigraju utakmicu protiv juniora kluba, ja sam to propustio, pa sada čekam naredni vikend kada ću konačno i ja malo zaigrati fudbal. Uželjeli smo se svi lopte nakon ovih nekoliko mjeseci pauze, ali sve će to polako doći ponovo na svoje.

Kao jedan od najtalentovanijih fudbalera uvijek je u izlogu i na oku drugih klubova. I sada ponuda ima, ali je on i dalje maksimalno posvećen Radniku.

- Ponuda ima, i to jako konkretnih. Bilo je i nekih ponuda iz Premijer lige, međutim za sada to nije opcija. Više me interesuje odlazak van Bosne i Hercegovine, te se i u tom pravcu vode razgovori. Ipak, pita se klub. Ukoliko klub bude zadovoljan onim što mogu da dobiju za mene u ovom trenutku biće i nekog dogovora. Ja sam trenutno maksimalno fokusiran na Radnik, treniram i borim se za mjesto u timu, a šta će biti do kraja prelaznog roka vidjećemo.