XS
SM
MD
LG

Muke po Želji

Fudbalski klub Željezničar preživljava teške dane. Rezultatski je u drugom dijelu potpuno pao. Nema ni jednog trijumfa, ali više od ovih rezultatskih posrtanja brinu organizaciona.

 Tim sa Grbavice se nalazi u potpunom raspadu.

 Nemaju šefa stručnog štaba, imaju on lajn predsjednika, koji iz Londona aplikacijama razgovara sa igračima, finansijski su u debelom minusu.

Da su stigli teški dani na Grbavicu znalo se još tokom prošle godine.

Nekako je to jedini autoritet na Grbavici već godinama, Amar Osim, pokrivao. Igrači su mu vjerovali. Igrali bez plata, jer su znali da iza njih stoji Amar i da ih neće iznevjeriti.

Kada su na red stigli papiri za Željinu licencu, svi fudbaleri kojima se dugovalo i duguje su potpisali reprograme, jer su pregovarali sa Amarom Osimom.

 Rekli smo već da je on praktično bio jedini čovjek u klubu sa kojim su igrači mogli razgovarati. Pristali su zbog njega. Da su znali da će ubrzo Amar Osim biti smijenjen, potpisa na  reprograme ne bi bilo.

Poseban cirkus vlada oko rukovodstva Željezničara. Gotovo da se u ovom trenutku na Grbavici ne zna ko pije, ko plaća.

Pokušavao je sve Konjičanin Jasmin Badžak. On je potpredsjednik Željezničara. Pokazao je veliku ljubav prema Želji, ali se u fudbalskim vodama  baš mnogo i ne snalazi.

Predsjednik Željezničara Samir Cerić je igračima apsolutno nedostupan. Živi u Londonu i samo im se jednom obratio preko Zum aplikacije. To je  i neozbiljno i neodgovorno od predsjednika Željezničara. Čini se da je on bio najveći zagovornik smjene Amara Osima.

Čovjeku koji je godinama bio i ostao  sinonim za Željezni čar, morao je da napusti Grbavicu. Očekivali su u Želji da će se  odlaskom Amara Osima  nešto promijeniti  na bolje, ali se to nije desilo. Naprotiv.

Doveden je Blaž Slišković, a rezultati su i dalje katastrofalni. Razlog tome nije nestručnost Osima ili Sliškovića već kvalitet fudbalera. On je na niskom nivou. Sada je i Blaž otišao, ili možda nije. Ni to se ne zna!

S toga i ne iznenađuje činjenica da je Željezničar ovog proljeća katastrofalan. Od najavljene  bitke za titulu došli su u poziciju da zahvaljujući bodovnom sladu iz jeseni, ne strepe za golim opstankom.

Sigurno je da u Željezničaru jedva čekaju kraj šampionata. Biće to prilika da se klub ''restartuje''.

Pitanje je samo da li ima raspoloženih da se uhvate u koštac sa Željinim problemima. Nadamo se da ima i da će Željezničar izaći iz ove teške pozicije.