XS
SM
MD
LG

Oglasio se direktot tv prenosa Danska - Finska

Kristijan Eriksen

Direktor TV prenosa utakmice Danska - Finska, zadužen da kompletan svijet vidi dešavanja sa Parkena, Žan Žak  Amselem dao je intervju za francuski L' ekip  u kojem objašnjava situaciju vezanu za jučerašnju utakmicu.

- Kako ste reagovali kada je Kristijan Eriksen doživio kolaps?

 - Kao što možete i pretpostaviti, nema neki priručnik za ovakve situacije. Bio je slou moušn na kojem smo mogli vidjeti njegov pad čisto, ali sam ja odmah tražio od kamermana da se ne fokusiraju na njega i da ga više ne snimaju. Sa više od 30 kamera na stadionu smo nastavili, ali bez fokusiranja na njega dok se sve ovo dešavalo.  Prikazivali smo snimke Danaca u suzama, da pokažemo veličinu nesreće. Vidjeli smo i emocije Finaca, ali ne mislim da smo uradili bilo šta prljavo.

Da li ste dobili neke direktive od UEFA-

- Da, naš producent je razgovarao sa UEFA. Instrukcije su bile jasna. Rečeno nam je da ne snimamo blizu, da ne snimamo kardio aparat, ali da nema nikakvih problema u snimanju emocija.

Ljudi se nisu osjećali ugodno gledajući snimke koji dolaze.

- Ako gledamo široko, ne pokazujemo emocije. To je moglo potrajati dugo. Ali smo mi trebali da pokažemo kako je na stadionu. Pokazali smo tugu ljudi, igrača, osobolja i navijača. Vidjeli smo jedinstvo, to treba da bude preneseno. Ne bih ja to nazvao voajerizam. Da mi je neko rekao drži samo široko, to bih i uradio. Ali, najvažnija stvar sada je da je on ok.