XS
SM
MD
LG

Peteva čuva ugovor

Ivajlo Petev

Fudbalska reprezentacija BiH će 18. decembra gostovati u Los Anđelesu i odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaće selekcije SAD, a iako su pojedini mediji pokrenuli proces opoziva selektora “Zmajeva” Ivajla Peteva, bugarski stručnjak će na ovom susretu sedeti na klupi “Dejtonske zemlje”.

Petev ima ugovor sa Fudbalskim savezom BiH do marta 2023. godine tako da se na narednoj sednici “fudbalske vlade” iz Sarajeva ne trebaju očekivati bilo kakvi potresi koje najavljuju sarajevski mediji. Pre polaska za Ameriku biće održana sednica Izvršnog odbora FS BiH na kojoj će se analizirati izveštaj Peteva, ali i ostalih selektora u “krovnom” Savezu. 

-Izvršni odbor FS BiH će doneti svoj stav nakon analize izveštaja selektora Ivajla Peteva. Teško mi je sada da dajem neki svoj sud, privatno ili službeno. Inače, narednu sednicu Izvršnog odbora, koja će, sigurno, biti pre odlaska u Ameriku, još nismo ni definisali. A nagoveštaja ima. Ne bih ništa da prejudiciram. Ne volim to da radim, danas sud može biti ovakav ili onakav, kao i konačna odluka. Kako se donese odluka na Izvršnom odboru, nakon analize materijala, tad ćemo moći razgovarati o svemu - rekao je Irfan Durić, potpredsednik Fudbalskog saveza BiH i dodao:

-Naravno, razmatraćemo izveštaj selektora, ali i sve drugo, odnosno svu problematiku celokupnog kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo 2022. godine. U našoj raspravi verovatno će se izroditi i kvalitetna konačna odluka. A sada da ja nešto individualno (pro)ocenjujem, mislim da je i malo rano