XS
SM
MD
LG

Prva prepreka preskočena: Juniori Slavije zakazali dvomeč sa Drinom

Juniori Slavije su danas na svom terenu savladali Leotar u četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH.

Na zahtjev Leotara igrana je samo jedna utakmica u Istočnom Sarajevu, a Slavija je slavila sa 3:0 u jednoj dobroj fudbalskoj predstavi.

Vidjelo se značajnije Slavijino iskustvo sa igračima koji su nastupali za seniore tokom sezone i na kraju sigurna pobjeda za plasman u polufinale doigravanja.

Slavija je kontrolisala utakmicu, a prvu šansu ima Aškraba nakon sjajne akcije, lopta pogađa prečku. U 23. minuti Slavija vodi. Đorđe Avdalović se odlučio na šut sa distance i savladao Luku Stepanovića. Samo pet minuta kasnije već je 2:0. Nakon kornera, Dejan Đerić je usamljen na drugoj stativi i glavom pogađa za duplanje prednosti.

Mogli su gosti tik pred odlazak na pauzu da smanje rezultat, ali je Vladimir Vlačo sjajno odbranio penal Filipu Tadiću, a potom i drugi pokušaj na odbijenu loptu devetke Leotara i tako sačuvao svoj tim.

U drugom poluvremenu kontrola igre Slavije se nastavila, a u 71. minutu Petar Dabić je ovjerio trijumf Sokolova pogodivši za 3:0.

FK SLAVIJA - FK LEOTAR 3:0 (2:0)
Pomoćni teren FK Slavija
Gledalaca: 100
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica)
Strijelci: 1:0 Avdalović 23, 2:0 Đerić 28, 3:0 Dabić 71
Žuti kartoni: Ristivojević, Lubura (Slavija), Medan (Leotar)

SLAVIJA: Vlačo, Đerić, Gojković (od 50. Ristivojević), Vučinić, Močević (od 50. Lubura), Avdalović (od 75. Jevtović), Stjepić (od 75. Šehovac), Aškraba (od 60. Golijanin), Cvijetić, Dabić, Tomić

LEOTAR: Stepanović (od 46. Šarović), Pandžić (od 86. Dabarčić), Medan, Puhalo (od 71. Petijević), Glogovac, Tadić (od 86. Suvajac), G. Popović, Mijanović (od 46. Crnogorčić), Milidragović (od 77. Rosandić), S. Popović, Kapor