XS
SM
MD
LG

Sastanak predsjednika Zeljkovića i selektora Hadžibegića

Faruk Hadžibegić, Zvjezdan Misimović, Marko Milićić i Vico Zeljković

Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i Bosne i Hercegovine imao je radni sastanak sa selektorom “A” reprezentacije Farukom Hadžibegićem, na kojem su još prisustvovali direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović i savjetnik Marko Miličić.

 


Glavna tema bila su predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njamačkoj.

-Približava se mart i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već sam ranije isticao da smo na žrijebu dobili grupu po mjeri i da imamo realne šanse da izborimo prvi istorijski plasman na EURO. Kažu da je dobar plan pola odrađenog posla. Zato sam na radnoj večeri razgovarao sa selektorom Farukom Hadžibegićem, direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i savjetnikom Markom Miličićem o planovima za predstojeći period, sa akcentom na kvalifikacione utakmice. Dobio sam informacije iz prve ruke od selektora i direktora o stanju naših reprezentativaca, aktuelnostima oko potencijalnih debitanata i svim ostalim aktivnostima vezanim za "A" selekciju. Drago mi je što kod svih vidim optimizam i zaista vjerujemo da sljedeće godine možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Njamačkoj, što bi, ponoviću još jednom, bio istorijski rezultat - istakao je Vico Zeljković,

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je smještena u grupu “J” zajedno sa nacionalnim timovima Portugalije, Islanda, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna. Prvu utakmicu “Zmajevi” će odigrati na domaćem terenu protiv Islanda s kojim se nikada do sada nisu sastajali.