XS
SM
MD
LG

Moramo rezultatski bolje

Nakon što je raskinuta saradnja između Sloge Meridian i trenera Zorana Ćurguza, klub je odmah angažovao novog šefa stručnog štaba, a to je Vlado Jagodić. Jagodić je juče zvanično predstavljen igračima, a poslije toga je održao i prvi trening sa ekipom dobojskog premijerligaškog kluba.

 U razgovoru za naš portal, trener Jagodić je prvo govorio o svom dolasku u Slogu Meridian i tom prilikom naglasio da je njegov prethodnik, trener Zoran Ćurguz, napravio izuzetan posao…

 Posljednje dvije godine nisam bio prisutan u premijerligaškom takmičenju. Imao sam neke svoje zamisli i ciljeve, ali naravno da sam pratio i Premijer ligu BiH. Moram biti iskren, jesam bio skoncetrisan za neki inostrani angažman, ali desilo se da mi je Sloga Meridian ponudila da pokušamo vratiti kvalitet ekipe koji je imala u jesenjem dijelu sezone. Ja moram prije svega reći da je Zoran Ćurguz, moj kolega i prijatelj, ovdje uradio izuzetan posao. Međutim, to je trenerska sudbina, ja sam u svojoj karijeri takođe dva, tri puta doživljavao sličnu situaciju, jer kad nema rezultata uvijek je po treneru.

Jagodić je rekao da Sloga Meridian ne zaslužuje trenutno pretposljednje mjesto, a izrazio je veliko zadovoljstvo kada je vidio šta se uradilo na infrastrukturi stadiona Luke…Realno, u ovom trenutku Sloga Meridian ne zaslužuje ovo mjesto. Ja tako smatram jer je u jesenjem dijelu pokazala mnogo i bila je primjer svima u svim segmentima, osim u infrastrukturnim. Međutim, sada kada vidim šta ljudi ovdje rade…stvarno će biti fenomenalno kada se ubrzo završi.

Tokom razgovora, novi šef stručnog štaba dobojskog kluba je iznio mišljenje da bi Sloga Meridian, sa ovim igračkim kadrom, trebala biti najmanje u sredini tabele. Napomenuo je da mu nije prvi put da preuzima sličnu odgovornost, a dotakao se i svog prethodnog premijerligaškog angažmana u bijeljinskom Radniku…

Na mom prvom obraćanju sugerisali smo igračima da dobro razmisle da li je uvijek trener kriv ili tu krivicu, ako ništa drugo, treba podijeliti. Kao što sam već rekao, Sloga Meridian je u jesenjem dijelu sezone bila za primjer, u proljetnom dijelu nije za primjer. Nažalost, u ovom proljetnom dijelu nema ni jednu pobjedu i to je prouzrokovalo da smo na poziciji kojoj jesmo. Gospodin gradonačelnik je danas jasno igračima rekao, a ja se slažem sa tim, da Sloga Meridian ima igrački kadar koji bi trebao biti najmanje u sredini tabele. Pokušaćemo evo… deset kola je kratak period, ali nije mi prvi put da preuzimam ovakvu odgovornost. Moj prethodni premijerligaški angažman je bio u Radniku, u Bijeljini, gdje nažalost nisu imali strpljenja, uključujući i njihovog gradonačelnika…ja to moram reći, ali to su neke druge stvari i taman kad smo bili napravili pozitivnu priču, ja sam morao iz kormila.

Jagodić je naglasio da bi bila velika šteta da Sloga Meridian izgubi status premijerligaša, imajući u vidu da ima skoro osamdeset godina svoga postojanja…

 Što se tiče Sloge Meridian, smatram da svi trebamo dati svoj maksimum da klub ostane u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, jer to grad Doboj zaslužuje. Pogotovo kad se završi ovo zdanje koje se radi, a ne smijemo zaboraviti da Sloga ima skoro osamdeset godina postojanja. To je veliki jubilej i nije realno da se ispusti premijerligaški status ove ekipe.

Vlado Jagodić, novi šef stručnog štaba Sloge Meridian, zaključio je na kraju razgovora da njega i ekipu čeka težak posao u preostalih desetak kola…

Smatram da sam danas, zajedno sa ljudima koji su ovdje, preuzeo jedan težak posao, ali svaki posao je težak kad nema mnogo vremena. Ja znam da je ova selekcija igrača rađena još prije godinu i više dana. Sistematski se radilo, ali je naišao period loših rezultata, a samim tim, kad nema dobrih rezultata mora se praviti nekakva promjena, koja najčešće bude oslikana promjenom trenera, a to se i danas desilo.


Sarajevo 2 : 4 Igman
Posušje 2 : 1 Velež
Sloboda 1 : 2 Željezničar
Sloga Meridian 2 : 1 Borac
Leotar 2 : 1 Široki Brijeg
Tuzla City 3 : 0 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 25 3 5 78
2 Borac 33 18 4 11 58
3 Željezničar 33 15 8 10 53
4 Sarajevo 33 15 7 11 52
5 Široki Brijeg 33 13 9 11 48
6 Velež 33 11 12 10 45
7 Tuzla City 33 10 7 16 37
8 Igman 33 9 10 14 37
9 Sloga Meridian 33 10 7 16 37
10 Posušje 33 10 7 16 37
11 Leotar 33 9 7 17 34
12 Sloboda 33 7 11 15 32