XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 smanjila igrački kadar zbog troškova

Darko Milisavljević

Fudbaleri Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići zimuju na poslednjoj 12. poziciji premijerligaške tabele i na proleće im predstoji grčevita borba za opstanak u elitnom rangu u preostalih 15 kola. 

Međutim, finiš jeseni doneo je i ohrabrenje u crveno-beli tabor nakon što je na klupi Mihaila Jurasovića zamenio Darko Milisavljević. Pobeđeni su aktueni šampion Zrinjski i jedan od pretendenata za trofeje i međunarodnu scenu Široki Brijeg, lider Borac se zamalo izvukao.

U klubu su odlučili da naprave rez za prolećni deo sezone i da izmene znatno igrački kadar, pa je tako došlo do sporazumnog raskida ugovora sa čak devetoricom fudbalera, a u drugom delu prvenstva dres Zvijezde-09 neće nositi:  Mladen Jutrić, Marko Jevremović, Aleksa Paić, Zoran Danoski, Krsto Đorđević, Bubakar Sane, Emanulah Blažević, Nenad Gavrić i Sedad Subašić.

-Ova odluka, da devetorici fudbalera damo odrešene ruke da traže nove angažmane nije bila nimalo laka niti jednostavna, međutim prioritet je bio da smanjimo igrački kadar, tačnije broj igrača koji su pod ugovorom. Većina pomenutih fudbalera jesenas nije imala veću minutažu i ovakav rasplet bio je neminovnost, tačnije logičan sled. Takođe, postoji interesovanje za neke naše fudbalere, ali se nadam da ćemo zadržati gotovo sve fudbalere koji su jesenas izneli najveći teret i činili “kostur” ekipe, što bi bio veliki uspeh. Radićemo i na dovođenju kvalitetnih pojačanja, ona će da budu ciljana, isključivo po pozicijama na kojima smo deficitarni – rekao je Darko Milisavljević, šef stručnog štaba Zvijezde-09.

Prozivka je zakazana za 10. januar, kada će zvanično početi i pripreme za prolećni deo premijerligaškog karavana.

-Počećemo nakon praznika, prvo ćemo obaviti testiranja igrača i odmah krenuti za žestokim ritmom treninga. Samo predanim radom možemo da dođemo do željene takmičarske forme koja nam je bila u usponu u finišu jeseni i žalimo što je moralo da dođe do prekida prvenstva. Kako trenutno stoje stvari kompletne pripreme obavićemo u Etno selu Stanišići i okolini. Dogovaramo i pripremne utakmice sa rivalima iz okruženja – dodao je Milisavljević.

U taboru Zvijezde-09, iako se nalaze u teškoj situaciji sa malo osvojenih bodova minule jeseni, su optimistični i veruju u opstanak u Premijer ligi BiH.

-Znamo, to i tabela pokazuje, da smo u veoma teškoj situaciji, goroj od svih ostalih premijerligaša, ali predaja je zabranjena reč. Borićemo se do kraja, sve dok šansa postoji i verujem da ćemo uspeti u našim nastojanjima da i naredne sezone bude članovi elitnog ranga. Nadam se da ćemo na proleće mnogim rivalima uspeti da pomrsimo račune – optimističan je Milisavljević.

Pored prvenstva ekipa Zvijezde-09 igraće i u osmini finala Kupa BiH, za protivnika je dobila banjalučki Boeac i taj susret igraće se na Gradskom stadionu najvećeg grada Republike Srpske.

-Naša želja je da zaigramo u četvrtfinalu Kupa BiH, očekivali smo rivala po meri, manje jakog od Borca, ali žreb nas je spojio s Banjalučanima. To je protivnik koji je lider premijerligaškog karavana i nikako ga nismo želeli, ali šta da se radi. Nismo imali sreće, a dodatno otežavajuća okolnost za nas je to što su Banjalučani u ovom susretu domaćini. Nećemo se unapred predati, igraćemo pa šta bude. Pružićemo jak otpor – istakao je na kraju Darko Milisavljević, strateg Zvijezde-09.


Sloga : Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK : Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20