XS
SM
MD
LG

Sutjeska potpuno spremna čeka start šampionata

Goražde - Sutjeska

Ako se po jutru dan poznaje onda će pred fudbalerima Sutjeske biti uspešna prolećna sezona, u prvoligaškom karavanu Republike Srpske.

U poslednjoj proveri pred nastavak šampionata izabranici Zlatka Radovića su pružili odličnu partiju protiv  federalnog prvoligaša Goražda  na njihovom stadionu  i slavili sa  1:0.

Trenutak odluke desio se u finišu prvog dela utakmice kada je Nikola Mojović još jednom potvrdio sve svoje fudbalske kvalitete, prevario je na ivici kaznenog prostora dva domaća fudbalera, uputio udarac prema golu, a lopta je tom prilikom  u ruku pogodila jednog od odbrambenih igrača Goražda, dosuđen je kazneni udarac, a siguran sa jedanaest metara upravo je bio najbolji igrač Prve lige Republike Srpske i kapiten Fočaka  Mojović.

Pre toga fočanski prvoligaš je odigrao još četiri kontrolna susreta, poraženi su  u meču  sa premijerligašem Igmanom 2:0,  a zabeležili su pobede protiv Famosa iz Istočne Ilidže 2:1, potom nad jesenjim prvakom drugoligaškog istoka višegradskom Drinom He 3:2,  i federalnim drugoligašem Kolinom  3:1. 

Šef stručnog štaba Radović  ističe da je  „generalka“ u potpunosti uspela i potvrdila da će Sutjeska  igrati  vidnu ulogu u nastupajućim susretima Prve lige  i kupa „Dr Milan Jelić“.

-Poslednja kontrolna utakmica pred prvo gostovanje u prolećnoj sezoni kada putujemo u Gradišku  je potvrdila da smo vredno radili, tempirali formu i potpuno spremni ulazimo u nastavak prvenstva. U meču protiv Goražda  smo pružili  odličnu partiju, zalaganje i borbenost, postigli smo jedan pogodak i napravili još nekoliko dobrih prilika. Svi igrači  su bili na visini zadatka  u ovom meču i u potpunosti ispunili očekivanja. Naša odbrana, slično kao i napad,  su odlično funkcionisali u ovoj proveri i sve kada se sabere možemo sasvim mirno ući u novu sezonu. Na svu sreću zaobišle su nas teže povrede tokom priprema, nije bilo bolesnih, pojedinci koji su imali malih zdravstvenih problema su se vratili na vreme i uspeli su da se potpuno spreme. Ekipu su napustila samo tri igrača  Aleksandar Stojanovski se vratio u Srbiju, a privremeno će biti odsutan mladi Aleksa Gagović, on je otišao na doškolovanje, dok je Luka Radović postao član Paljana. U ekipu se vratio Jovica Dačević nakon kraće epizode u Romaniji, priključio se i Ognjen Mojović koji u prvom delu prvenstva  nije nastupao radi privatnih obaveza,  Dejan Đerić je  stigao iz paljanskog prvoligaša. Bez obzira na ispoljene graške u prethodnim proverama „generalka“ protiv Goražda je potvrdila da smo na vreme konsolidovali redove. Priključeno je i  nekoliko igrača iz omladinskih pogona koji su dobili priliku i na njih ćemo najozbiljnije računati u nastavku prvenstva, jer kao što je od ranije poznato Sutjeska će se uglavnom i u budućnosti oslanjati na vlastiti igrački kadar iz kadetske i juniorske ekipe - istakao je Radović    

Sledi start prolećnog dela prvenstva u koje Sutjeska ulazi iz sredine tabele i  gostuje kod Kozare u Gradišci, očekuje se i nastavak takmičenja u polufinalu  Kupu „Dr Milan jelić“

- U poslednjoj sedmici do početka prolećne sezoneradićemo na taktici, znamo da će susretprotiv Kozare biti potpuno drugačiji u odnosu na sve kontrolne mečeve koje smo odigrali tokom pripremnog procesa. Dobro poznajemo sastav iz Gradiške, pobedili su nas letos na otvaranju sezone u Foči, očekujemo tvrdu utakmicu, znamo da će se voditi grčevita borba naročito na sredini terena i mislim da će nijanse odlučiti pobednika. Sve kada se sabere imamo razloga za optimizam, sigurno ćemo imati šta da pokažemo kako u prvenstvu tako i u Kupu. Respektujemo svakog protivnika ali imamo pravo i dagajimo neskrivene ambicije. Jedno je sigurno, Sutjeska će biti ekipa koja će se dosta pitati u prolećnim okršajima, a naši verni navijači zajedno sa nama imati dosta prilika za radovanje - zaključio je Zlatko Radović trener Sutjeske


Igrač
Vezni red
Broj godina: 32

23 .kolo Prva liga FBiH
Tomislav : Rudar
Čelik : Bratstvo
Gornji Rahić : TOŠK
Goražde : Simm Bau
Mladost : Sloboda
Radnik : Jedinstvo
Stupčanica : Budućnost
Zvijezda : Gradina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 22 16 3 3 51
2 Stupčanica 22 14 4 4 46
3 Goražde 22 10 5 7 35
4 Tomislav 22 9 7 6 34
5 Bratstvo 22 10 4 8 34
6 Simm Bau 22 9 6 7 33
7 Čelik 22 8 8 6 32
8 Budućnost 22 9 4 9 31
9 Gornji Rahić 22 9 3 10 30
10 Gradina 22 8 6 8 30
11 Zvijezda (-3) 22 8 3 11 24
12 TOŠK 22 7 3 12 24
13 Radnik 22 5 8 9 23
14 Jedinstvo 22 6 5 11 23
15 Rudar 22 5 7 10 22
16 Mladost 22 4 2 16 14