XS
SM
MD
LG

Danas tri premijerligaška okršaja

Današnji program VVin lige Bosne i Hercegovine donosi nam tri utakmice 21. kola

Rani termin od 13 sati donosi nam dva meča, a ishodi oba bi mogli promijeniti stanje na donjem dijelu tabele.

Igman će u Konjicu ugostiti ekipu Širokog Brijega i bit će ovo jedna od utakmica koju "mora" pobijediti ako želi ući mirnije u nastavak sezone.

Ekipa koju vodi Edis Mulalić ne briljira ovog proljeća te je u tri utakmice, uključujući Kup, upisala isto toliko poraza, a posebno je bio bolan domaći gubitak bodova protiv GOŠK-a.

S druge strane Široki Brijeg je u odličnoj formi, a u zadnja dva kola porazio je Sarajevo i Željezničar te se tako uključio u borbu za Evropu.

 

 

"Znamo da nas čeka teško gostovanje i specifična utakmica, ali moramo takve utakmice rješavati u svoju korist ako želimo biti ozbiljna ekipa. Želimo pobjedu u Konjicu. Vjerujem kako ćemo na terenu pokazati dobru igru i doći do tri boda", rekao je trener Širokog Dino Skender uoči ovog meča.

Pravdu na ovom meču dijeliće Darko Gedžić, a asistiraće mu Amir Kadić i Ivo Maglica.

Drugu utakmicu od 13 sati igraju Tuzla Siti i Zvijezda 09.

Domaći su u dvije utakmice proljetnog dijela upisali isto toliko poraza te će im tri boda danas biti imperativ, dok su gosti domaćom pobjedom protiv Sarajeva nagovijestili da bi se možda mogli uključiti u borbu za opstanak.

“Pa ja mislim da je došlo zaista vrijeme da počnemo da uzimamo bodove jer sigurno Zvijezda je u zadnjoj utakmici neočekivano došla do tri boda protiv jedne jako dobre ekipe. Tako da dobili su sigurno vjetar u leđa, ali mi smo ovdje kući i mi moramo da gospodarimo terenom i moramo sve da učinimo da ta tri boda ostanu ovdje. I za mene bi lično sve osim pobjede bilo razočaravajuće", rekao je trener Tuzla Sitija Slavko Petrović u najavi ovog meča.

Glavni sudija ovog meča bit će Dragan Kesić, dok će mu asistirati Nebojša Žugić i Marijan Ćosić.

Posljednji meč današnjeg programa igraju Sloga i Zrinjski u Modriči od 16 sati.

Sloga je jedan od najboljih domaćina lige sa osam pobjeda i po jednim remijem i porazom pa se i danas očekuje da pruži dobar otpor favorizovanom Zrinjskom, koji će definitivno "ganjati" tri boda kako bi izvršio pritisak na Borac.

“Nismo imali mnogo vremena da se bavimo analizom utakmice protiv Posušja, nego smo se bavili time da se igrači dobro naspavaju poslije povratka jer smo stigli u sitne sate ujutru. Priprema za Zrinjski nije mogla biti prije u odnosu na Kup, tako da imamo samo danas da se pripremimo. Susret protiv Zrinjskog na domaćem terenu je najteži zadatak za nas u ovoj polusezoni. Zrinjski je aktuelni šampion države i učesnik grupne faze evropskog takmičenja, čime je ostvario istorijski uspjeh na kojem mu ponovo čestitam. Sigurno je da i mi imamo svoje ambicije. Oni su apsolutni favoriti, ali mnogi su protiv nas bili favoriti u Modriči i Doboju prije utakmice, pa se poslije utakmice dešavalo nešto drugo. Daleko od toga da ja u ovom trenutku prijetim, niti to mogu niti želim. Ja sam i prošle sedmice pokušao apostrofirati raspored i kalendar takmičenja jer nam se nije izašlo u susret, ali očigledno da to ne vrijedi i ne želim o tome ni pričati", kazao je trener domaćih Vlado Jagodić u najavi ovog meča.


Sloga : Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK : Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20