XS
SM
MD
LG

Stojković: Bili smo dobri 20 minuta
Фудбалска репрезентација Србије изгубила је данас од селекције Русије са 0:4, у пријатељској утакмици одиграној у Москви

ФОТО: ЕПА/Максим Шипенков
facebook sharing button
twitter sharing button
viber sharing button
whatsapp sharing button

Драган Стојковић, селектор Србије, после убедљивог пораза од Русије никако није могао да буде задовољан виђеним на стадиону Динама у Москви:

Кључни моменат је био црвени картон Гајића. Било је јако тешко да одиграмо у добром ритму, јер је играч више била велика предност Руса. Позитивно је било првих 20 минута, деловали смо заиста добро до искључења. Наравно, онда се све променило у корист Русије. Било јој тешко парирати. Ово је у ствари била добра тренинг утакмица за Русе, а не за нас. Ако је требало да се изгуби боље је овај меч него неки важнији

Стојковић сматра да је престрого додељен црвени картон повратнику Милану Гајићу.

Кажњени смо двоструко, са пеналом и искљученим играчем. Мислим да је то било превише. У једној утакмици оваквог карактера био је довољан жути картон, али судија је мислио другачије. Штета, јер је та одлука „убила” утакмицу. Публика је могла само да гледа руски тим, а не и наш. Такође, штета што нисмо постигли гол иако смо имали пар добрих прилика.

Потом је руске новинаре занимало какве ће консеквенце Гајић сносити због искључења.

Гајић је имао несрећу да буде играч који је утицао на оно што се догодило. Штета зза њега и за наш тим. Не могу да га кривим... Реаговао је као што би већина играча. Процена судије да је то прекрашај за црвени картон је била престрога, јер су Руси већ добили једанаестерац. Нема панике код нас, спремамо се за наредну проверу против Кипра. Има времена за поправљање грешака.

Стојковић је на захтев домаћих новинара проценио и  квалитет Баћушки:

Знали смо да је Русија добра екипа. Ова победа ће руској селекцији много значити, без обзира што је меч био без такмичарског значаја. То што су Руси имали играча више знали су да максимално искористе.