XS
SM
MD
LG

Remi Radnika i Širokog

Fudbaleri Radnika večeras su na svom terenu odigrali neriješeno protiv Širokog Brijega u susretu drugog kola VVin lige BiH, a na kraju je bilo 1:1

Na samom startu utakmice, tačnije u prvoj minuti, viđena je veoma dobra prilika za domaću ekipu. Natan je izašao sam ispred golmana Tomića, ali je loše šutirao i lopta je otišla pored gola. 

U četvrtoj minuti se Jovanović, također, našao u dobroj prilici, ali je lopta otišla u korner nakon intervencije golmana Širokog Brijega.

Igrala se 16. minuta, kada je došlo do jedne gužve ispred gola gostiju, ali na kraju je Tomić pokupio loptu i otklonio opasnost ispred svog gola.

U 21. minuti je viđen još jedan dobar napad Radnika. Nakon slobodnog udarca, Krajišnik je odlično pronašao Vasića, koji je uputio centaršut, ali odbrana kluba sa Pecare je na vrijeme otklonila opasnost. 

Deset minuta kasnije je Radnik ponovo zaprijetio. Prvo je Pavlović šutirao glavom, a njegov udarac je odbrani golman Tomić, da bi u narednom napadu odbranio pokušaj Pantelića u situaciji jedan na jedan.

Nakon jednog kontranapada, Kpan je u 36. minuti istrčao sam pred golmana domaćeg sastava, a onda se protivnički igrač odlično snašao i spasio gol svog tima.

Poslije intervencije VAR-a, u 41. minuti je dosuđen penal za Široki Brijeg nakon što je jedan igrač Radnika igrao rukom u svom šesnaestercu, a siguran sa bijele tačke je bio Ćavar, koji je postigao gol za vođstvo svog tima od 0:1. To je bio ujedno i posljednji gol u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu susreta je Radnik krenuo po izjednačenje, ali nije bilo veće opasnosti po gol gostiju, do 50. minuta, kada je Vasić šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla preko gola Širokog Brijega.

Mehanović je u 59. minuti uposlio Pantelića, koji je šutirao, ali je Musa izblokirao njegov udarac, a onda je samo minut kasnije Krajišnik pokušao iz slobodnjaka, ali se lopta odbila od život zida i otišla u korner. 

U 65. minuti je još jednom pokušao Pantelić, ali je Musa sjajno reagovao i izblokirao udarac igrača Širokog Brijega, da bi potom Mehanović pokušao sa dvadeset metara, te je njegov udarac odbranio Tomić.

Samo minut kasnije, ekipa iz Bijeljine je sasvim zasluženo stigla do izjednačenja rezultata. Korner je izveo Krajišnik, golman Tomić je izbacio loptu glavom, koju je potom loše izbio jedan fudbaler gostujuće ekipe, a onda je lopta pala na nogu Janjiću, koji je sa šesnaest metara šutirao i pogodio za 1:1.

Mogao je Radnik u 75. minuti doći do preokreta. Kožulj je pokušao iz slobodnjaka sa 25 metara, ali je loše šutirao, pa je lopta otišla visoko preko gola, a onda je uslijedila prilika za goste, ali je ipak bio ofsajd. 

Igrala se 81. minuta, kada je Tomić spasio Široki Brijeg. Da Silva je izašao sam pred golmana kluba sa Pecare i šutirao, ali je njegov udarac zaustavljen. To je bila i posljednja prava prilika, kako za jednu, tako i za drugu ekipu, pa je na kraju konačan rezultat bio 1:1. 


Radnik 1 : 1 Široki Brijeg
Velež 1 : 2 Željezničar
Igman : Borac
Sloboda 0 : 2 Posušje
Sloga 1 : 3 Sarajevo
GOŠK 1 : 4 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 2 2 0 0 6
2 Sarajevo 2 2 0 0 6
3 Posušje 2 2 0 0 6
4 Široki Brijeg 2 1 1 0 4
5 Radnik 2 1 1 0 4
6 Željezničar 2 1 0 1 3
7 Borac 0 0 0 0 0
8 Velež 1 0 0 1 0
9 Igman 1 0 0 1 0
10 Sloga 2 0 0 2 0
11 GOŠK 2 0 0 2 0
12 Sloboda 2 0 0 2 0