XS
SM
MD
LG

Sloga bolja od Slobode na debiju Jusufbegovića

Radost fudbalera Sloge iz Doboja FOTO: FK Sloga/R. Šešlak

Reprezentativnu pauzu u Premijer ligi BiH fudbaleri dva premijerligaša dobojske Sloge i Slobode iz Tuzle iskoristile su za odigravanje prijateljske utakmice, a na klupi Dobojlija je uspješno debitovao novi trener Nedim Jusufbegović.

Sloga je pobijedila rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Slobodan Đekić u 38. i Momčilo Mrkaić iz 79. minutu.

-Organizovali smo ovu provjeru s ciljem da održimo ritam igranja utakmica u pauzi i da vidimo neke igrače, pozicije, da vidimo na djelu određene principe kroz pojedine momente igre. Utakmica je dala svoje odgovore, a naravno, kao i poslije svake utakmice, imamo i još više pitanja. Utakmica je poslužila svrsi, dala je važne odgovore za mene, za stručni štab i igrače, odredila je gdje smo i kako treba da idemo u daljnjem radu. Zadovoljni smo iako nam je rezultat bio u drugom planu, ali svakako smo željeli da pobijedimo, insistirali smo na tome. Ipak, neke stvari koje ćemo povući iz ove utakmice su mnogo važnije za nas, odnosno za predstojeće duele u prvenstvu – rekao je Nedim Jusufbegović, trener Sloge.

Novi strateg Dobojlija je priliku za igru dao svim igračima.

-Iako poznajem sve igrače kroz prvenstvene utakmice od ranije, želim da se upoznam sa nekim navikama iznutra, da pored linij vidim kako igrači funkcionišu, tako da sam htio da vidim i probam sve igrače. To je apsolutno potrebna mjera. Insistiramo na nekim stvarima, želim da nešto donesem i dam ekipi, u odnosu na ono što je prije bilo. Vidjet ćemo kako će to funkcionisati. Danas sam bio izuzetno zadovoljan nekim stvarima, nekim drugim nisam, na nekima moramo još jako puno da radimo ako želimo da igramo okomitije, intenzivnije, u onoj mjeri u kojoj možemo. U svakom slučaju, imamo neki put koji želimo dda pređemo i cilj do kojeg želimo da dođemo, da bismo na kraju napravili rezultat, a to je opstanak u ligi – poručio je Jusufbegović.


Radnik 1 : 1 Široki Brijeg
Velež 1 : 2 Željezničar
Igman 0 : 3 Borac
Sloboda 0 : 2 Posušje
Sloga 1 : 3 Sarajevo
GOŠK 1 : 4 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 2 2 0 0 6
2 Sarajevo 2 2 0 0 6
3 Posušje 2 2 0 0 6
4 Široki Brijeg 2 1 1 0 4
5 Radnik 2 1 1 0 4
6 Borac 1 1 0 0 3
7 Željezničar 2 1 0 1 3
8 Igman 1 0 0 1 0
9 Velež 2 0 0 2 0
10 Sloga 2 0 0 2 0
11 GOŠK 2 0 0 2 0
12 Sloboda 2 0 0 2 0