XS
SM
MD
LG

Gosti efikasniji

Kozara je gajila nade da u Šamcu može izboriti prolaz u osminu finala Kupa Republike Srpske i to je i ostvarila. 

Međutim, Borac je prvi mogao povesti da je Nehru Mehić u 3. minutu povodio mrežu umjesto prečke. Onda su gosti u 7. i 22.minutu šutirali ka praznom golu, a Vlado Koprivica uspješno "glumio" fudbalskog golmana. Kozara je imala u 13. minutu sjajnu priliku kada odbrana Šamčana ne uspijeva da načini ofsajd zamku. Andrej Majetić i Raif Smajić našli su se "oči u oči", ali je bio siguran čuvar mreže domaćih. Borac je pokušao preko Zorana Perića i Hajrudina Zurapovića, ali pogodaka nije bilo u prvom poluvremenu. 

U nastvku, pitanje pobjednika riješeno je iz fudbalske uspavanke. U 63. minutu zaspali su pojedinci Borca, Saša Popović prišao je ostavljenoj lopti i poslao je u mrežu. Kozara je atakovala i u 78. minutu, Zoran Brković povukao je za dres protivničkog igrača, arbitar primijenio pravilo fudbalske igre koje se više ne primjenjuje i šalje prvotimca domaćib na hlađenje. U 88. minutu bio je skraćeni korner sa desne strane, u buketu igrača najbolje se snašao "rezervista" Dejan Glišić i ovjerio trijumf tima iz Gradiške.

Gostima ostaje nada da stignu do finala, domaćinu je Prva liga jak imperativ.

BORAC - KOZARA 0:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 S. Popović (63), Glišić (88). 
Stadion: Gradski. 
Gledalaca 100. 
Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš). 
Žuti karton: Smajić, Milićević, Perić (Borac), M. Popović (Kozara).
Crveni karton: Zoran Brković (Borac) u 78. minutu. 

BORAC: Smajić, Paležnica, Koprivica, Brković, Mehić (od 67. min. Miladinović), Hasanović (od 62. min. S. Maksimović), Milićević, P. Maksimović, Perić (od 85. min. Jaćimović), Zurapović, Arsić. Trener: Predrag Lukić.

KOZARA: Mančić, Marinković, Komljenović, Makitan, Petrović, Majetić (od 74. min Glišić), Marin (od 62. min. A. Popović), M. Popović, Petković, Bunić, S. Popović (od 88. min. Zelenika). Trener: Velimir Stojnić.

Igrač utakmice: Saša Popović (Kozara).