XS
SM
MD
LG

Lokanj na nogama

Mjesna zajednica Lokanj u Zvorniku danas će biti na nogama, jer će u osmini finala Kupa Srpske njihovi ljubimci ugostiti najtrofejniji klub RS banjalučki Borac.

U taboru trećeligaša Srpske koji je već napravio istorijski rezultat izbacivši Glasinac 2011, smatraju da je velika čast igrati protiv lidera prvoligaškog karavana, za kojeg smatraju da je veliki favorit.

"Ovo je najveći uspjeh od osnivanja kluba 1998. godine. Nemamo iluzija da se uspješno možemo suprotstaviti velikom protivniku, ali je sportski se nadati. Učinićemo sve da se, ako bude takav rezultat, dostojno oprostimo od daljeg učešća u Kupu Republike Srpske", rekao je predsjednik Lokanja Radislav Janković.

Šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić u ovom susretu neće moći da računa praktično na pola ekipe.

"Od ranije su povrijeđeni Darko Maletić, Boris Gavrić, Boris Raspudić i Aleksandar Kondić, a u ovom susretu poštedjećemo Asmira Avdukića, Armanda Mancea, Ivana Delića i Vladana Danilović. No i bez njih smatram da smo, uz svo uvažavanje rivala, veliki favoriti. Ipak, do cilja možemo stići samo uz maksimalan angažman - naglasio je Jagodić.

On je istakao da od eventualnog dolaska Danijela Majkića na Gradski stadion nema ništa.

"Sa njim smo pregovarali još prije mjesec dana i da je tada došao bila bi druga priča. On je tada imao drugačije planove. Nama su potrebni igrači koji će se ugovorno vezati za duži period, a Majkić to ne želi", dodao je Jagodić.