XS
SM
MD
LG

Loš teren čeka Litvance

Trvanjak stadiona pod Goricom u koji je Fudbalski savez Crne Gore prije tri ljeta uložio čak 700 hiljada eura, skoro je u potpunosti uništen i pitanje je da li će moći da se oporavi, pišu crnogorske Vijesti.

Crna Gora sutra navečer dočekuje Litvaniju u 2. kolu Lige nacija i morat će da juri pobjedu po pravoj oranici, što će uz povrede i suspenzije nekoliko važnih fudbalera biti dodatni, i to veliki problem za ekipu Ljubiše Tumbakovića.

Gotovo je nestvarno u šta se za kratko vrijeme pretvorila podloga na jedinom stadionu u Crnoj Gori koji zadovoljava kriterijume Uefe za odigravanje utakmica “A” reprezentacije.

Nakon rekonstrukcije, prije tri godine, kada je osim novog travnjaka urađen i kompletan sistem drenaže, teren Gradskog stadiona u Podgorici bio je jedan od najboljih u regionu.

Slika koja će otići u Evropu podsjetit će, međutim, na sve ono što je teren podgoričkog stadiona predstavljao prije 15-ak i više godina, kada je bio jedan od najgorih u bivšoj državi, kada se igralo po džombama, kada ga je svaka jača kiša pretvarala u blato.

Požutjele fleke, spržena podloga, pa mjesta na kojima uopšte nema trave, naročito oko gola ispod južne tribine, više odaju sliku nekon regionalnog terena, a ne stadiona na kojem treba da se igraju reprezentativne utakmice kvalifikacija za veliko takmičenje.

Stadion Podgorica