XS
SM
MD
LG
06.01.2018 Administrator DC

Prosinečki vjeruje u BiH

U hotelu Evropa danas je održano zvanično predstavljanje novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Roberta Prosinečkog koji se obratio prisutnim medijima.

“Ispred mene je jedan veliki zadatak. Svi znamo koje su ambicije reprezentacije BiH, posebno u kvalifikacijama za EURO. Ova dva dana sam dobio dosta poziva i nadam se da ćemo sarađivati najbolje što možemo. Dat ću sve od sebe da BiH ode na veliko takmičenje. Dobio sam čestitke od dosta fudbalera, ne bih o imenima, ali reakcije su pozitivne”, rekao je Prosinečki na početku obraćanja medijima.

Zmajeve očekuje krajem januara prijateljski dueli sa SAD-om i Meksikom, Porsinečki je prokomentarisao i eventualni spisak.

“Najvjerovatnije će biti mladi igrači iz U21 i ovi iz PLBiH, jer vjerovatno vodeći klubovi neće puštati igrače na ovu turneju u ovom terminu. Uskoro ćemo objaviti spisak igrača koji će biti na toj turneji.”

Bivši selektor Azerbejdžana je govorio i o povratku Lulića i Ibiševića.

“Moj zadatak će biti da razgovaram sa Lulićem i Ibiševićem. Što se tiče godina oni mogu još, igraju u jakim ligama i puno su dali za ovu selekciju.”

“Žuti” je prokomentarisao i odnos medija.

“Mediji su dosta bili natklonjeni Amaru. To je bilo sve do rezultata. Ja i moj stručni štab vjerujemo da BiH ima nadarenu reprezentaciju i vjerujemo u rezultat, a onda će se i mediji okrenuti.”

Prosinčeki je naglasio da će biti i akcenat na PLBiH.

“Nema starih mladi za mene, samo oni koji su dobri. Pratit ćemo i domaću ligu naravno, lideri ove reprezentacije igraju u jakim evropskim klubovima. Pratit ćemo mlade igrače jer je U21 selekcija pokazala da ima kvalitet.”

“Pratio sam dosta utakmice BiH. Ima tu dosta da se analizira i popravi. Mi svi ovdje vjerujemo da BiH imao dobru reprezentaciju. Kajtaz i Misimović su me pitali da li sma zainteresovan i naravno da sam bio, jer vjerujem da se s ovom selekcijom može napraviti dobar rezultat. BiH je po kvaliteti u samom vrhu evropskog fudbala. Sigurno da ću se konsultovati i sa Ćirom Blaževićem. Kod Ivice Osima sam debitovao u reprezentaciji, imao sam dobre odnose. Tako je u životu, neko dobija, neko gubi, evo ja sam tu ispred Amara. Ivica je ipak čovjek koji je nama uveo jednu filozofiju u fudbal”, rekao je Prosinečki za kraj današnjeg obraćanja.