XS
SM
MD
LG

Prosinečki dogovorio Španiju

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH otkrio je da će “Zmajevi” odigrati prijateljski meč protiv Španije, ali i o planovima sa Arnelom Jakupovićem, mladim fudbalerom italijanskog Juventusa.

-Vratio sam se iz Udina, gde sam gledao Edina Džeku i Romu. Sad idem dalje na ove utakmice, da odgledam šta je najbolje. Ne možemo sve obići, ali ću pokušati što više. Ovih dana planiram razgovarati i sa Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem. Verovatno ću ići u Minhen gledati utakmicu između Bajerna i Herte, pa možda se upravo tu vidim s Ibiševićem – rekao je selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki.

Popularni Robi smatra da će provere protiv Bugarske i Senegala dosta pomoći, jer će se prvotimci okupiti po prvi put.

-Cilj je da se okupimo prvi put. Biće to dve dobre utakmice, jer su i Bugarska i Senegal dobri protivnici. Biće tu i nekih novih igrača – poručio je Prosinečki i dodao kako će se “Zmajevi” okupiti u Bugarskoj 20. marta.

Mladi fudbaler Juventusa, Arnel Jakupović, koji je u poslednje vreme dospeo u centar pažnje nakon odličnih nastupa u “primavera” timu Stare dame, sigurno je interesantno ime stručnom štabu selekcije BiH. Prosinečki će ići u Torino zbog Miralema Pjanića, ali će i proveriti situaciju sa mladim fudbalerom.

-Ići ću u Torino radi Pjanića, pa ću videti i kakva je situacija s Jakupovićem. On je sigurno budućnost fudbala, a sad je pitanje da li bi hteo igrati za nas – kaže Prosinečki.

On je za otkrio i da je potvrđena prijateljska utakmica sa Španijom 6. novembra ove godine.

-Biće to jedna prava utakmica. Južna Koreja je na Svetskom prvenstvu i to im je poslednja provera. Nama to svakako odgovara, a što je dug put, to ćemo lako. Imaćemo dovoljno vremena da se prilagodimo, tako da nas, sve u svemu, čeka jedan zanimljiv meč – dodao je na kraju Prosinečki.

Robert Prosinečki