XS
SM
MD
LG

Zoran Erbez odveo kadetsku selekciju BiH na Evropsko prvenstvo

 

 

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se treći put uzastopno na Evropsko U17 prvenstvo.

U odlučujućem meču, večeras, na turniru u Austriji izabranici Zorana Erbeza, koji je na ovom turniru mijenjao Sakiba Malkočevića, savladali su Dansku sa minimalnih 1:0. Jedini gol, vrijedan Evropskog prvenstva, postigao je Alen Mehić u 67.minutu meča.

Bila je ovo jako teška utakmica. Danci su bili bolji rival na terenu, više prijetili, dok naša reprezentacija za prvih 40 minuta nije uputila šut ka danskom golu.

Ipak, u natavku se stvari bitno mijenjaju, naša selekcija znatno bolje igra, i na kraju golom Mehića kruniše svoju igru golom.

S obzirom na to da je Francuska odigrala 0:0 protiv Austrije naši kadeti, zbog boljeg međusobnog duela sa Danskom, završavaju kao prvi u grupi i odlaze na Evropsko prvenstvo u Engleskoj.

BIH - DANSKA 1:0 (0:0)
Bad Waltersdorf
Sudija: Thimotheos Christofi (Kipar)
Strijelci: 1:0 Mehić 67
Žuti kartoni: Radonja (BiH), V.Christisansen (Danska)

BIH: Kačavenda, Muminović, Islamović, Matković, Voloder, Mujić (od 41.Badžak); Mehić (od 78.Šarić), Hasić, Bačevac, Radonja, Herić (od 59. Baltić) Selektor: Zoran Erbez

Danska: Sondegaard, Jensen, A.Christiansen, Petersen, Villadsen (od 64. Isaksen), Brajanac, Dyhr, Rimmen (od 61. Mogensen), Frendrup, V.Christiansen, Nielsen Selektor Michael Pedersen