XS
SM
MD
LG

1 : 2
Poluvreme
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sokolovi lete visoko

04.11.2017 Administrator DC

„Sokolovi“ iz Istočnog Sarajeva poleteli su u kanjonu Vrbasa, na stadionu premijerligaša u Krupi na Vrbasu izabranici trenera Dragana Radovića savladali su debitanta u prvoligaškom društvu, banjalučki Željezničar rezultatom 2:1. 

Na ovaj način plavo-beli su nastavili trku za najviši plasman i osvojili su tri dragocena boda u borbi za Ligu za prvaka, protiv direktnog konkurenta koji sada za Slavijom zaostaje osam bodova. Posle lošijeg starta u sezoni „sokolovi“su se trgnuli i najavili su visok let,možda čak i uključenje u borbu za vodeće pozicije.

Igrao se smiraj prvog dela, tačnije bio je 42. minut kada su gosti izveli odličnu akciju, a golom je krunisao mladi Uroš Veljović.  Bio je to ujedno i rezultat prvog dela u kojem je Slavija bila bolja baš za to minimalno vođstvo, dok je domaćin imao nekoliko prilika koje nije uspeo da pretvori u pogodak.

U nastavku je viđena ravnopravna borba na terenu, Banjalučani su nastojali što pre da izjednače rezultat, dok su se gosti bili orjentisali na kontranapade, pa je u 65. minutu Slavija udvostručila svoju prednost, a mrežu Mladena Kukrike ponovo je pogodio Uroš Veljović, po svemu sudeći novo otkrovenje u dresu čete iz Istočnog Sarajeva. Tako e ovaj igrač, 25 minuta pre kraja prigrabio vanje najboljeg pojedinca subotnjeg susreta.

Željezničar je četiri minuta kasnije golom omladinskog reprezentativca Republike Srpske Bojana Markovića uspeo da vrati rezultatsku neizvesnost i smanji vođstvo sarajlija. Međutim, do kraja susreta izabranici trenera igrača Branislava Krunića nisu uspeli da dođu do pozitivnog rezultata. Ovim porazom prvoligaš s banjalučkog Predgrađa napravio je korak u trci za plasman u Ligu za prvaka, dok se Slavija učvrstila u gornjem delu tabele.

„Sokolovi“ poleteli

 

Željezničar (BL) – Slavija 1:2 (0:1)

Stadion: Krupe u Krupi na Vrbasu. Gledalaca: 100. Sudija: Mladen Mirić (Bijeljina) . Strelci: Marković u 69. minutu za Željezničar (BL), a  Veljović u 42. i 65. minutu za Slaviju. Žuti kartoni:

ŽELjEZNIČAR (BL): Kukrika , Čolić , Pavlović , Šaula , Tadić (od 46. Krunić ), Šatara , Bosančić , Marković , Malić , Petković  (od 80. Jokanović ), Ostojić .

SLAVIJA: Butorović , Cicović , Milenković , N. Pušara , Stojanović  (od 89. Tanaka ), Marković , Hasković , Antić , Govedarica 7 (od 80. Popovac ), Popović , Veljović .

Igrač utakmice: Uroš Veljović (Slavija).

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Željezničar Sport Team Slavija
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača