XS
SM
MD
LG

2 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Bod nade Dobojlija

08.04.2018 Administrator DC

Malobrojni gledaoci na dobojskim Lukama očekivali su da će njihovi ljubimci konačno osvojiti bodove u proljećnom dijelu prvenstva, ali to se ostvarilo samo djelimično. Osvojen je, a bolje reći spaÅ”en samo bod, koji znači slamku spasa.

Vjerovali su mnogi da će i promjena u Stručnom Å”tabu, gdje je za Å”efa umjesto Vedrana Sofića postavljen Danimir Milkanović, uticati na fudbalere i pozitivnu atmosferu. Ali, samo dvadesetak minuta igre Sloginih fudbalera u prvom poluvremenu može dobiti prolaznu ocjenu a sve ostalo brzo se zaboravlja.

Naime, gosti iz Foče od početka susreta diktirali su tempo a domaća odbrana djelovala je smuÅ”eno Å”to je i potvrdio brzonogi Mojević koji je sa desetak metara savladao poletarca Jupića u 11. minutu. Nadu da bi se mogli ravnopravno nositi sa rivalom fudbaleri Sloge ostvarili su u 21. minutu kada je Borislav Lukić izvrsno pogodio gornji lijevi ugao Avramovića iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara.

Nemalo zatim u izvrsnoj prilici bio je Lazić koji je iz povoljne prilike Å”utirao pored gola. Ipak, u 40. minutu poslije brze akcije po desnoj strani Lazić ubacuje pred gol gostiju a Radovanović postiže lijep pogodak. I to je, praktićno bio kraj priče Sloginih fudbalera.

Drugo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Sutjeske a RaÅ”ević je samo to potvrdio golom u 64. minutu. Imali su nakon toga gosti joÅ” tri stopostotne prilike ali su bili brzopleti pa je lopta zavrÅ”avala preko ili pored gola. Domaći su djelovali kao raÅ”timan orkestar a onda u 81. minutu posle kornera sa desne strane Pljevaljčić je oborio na petercu Lukića i to je bila idealna prilika da Sloga konačno dodje do tri boda sa bijele tačke. A onda, staro pravilo da fudbaler nad kojim je napravljen prekrÅ”aj ne izvodi udarac sa 11 metara Borislav Lukić nije ispoÅ”tovao, Å”utirao je u golmana koji odnija loptu na koju natrćava Gavrić ali je Å”alje nebu pod oblake umjesto u prazan gol.

Dakle, borba za opstanak i dalje visi na plećima Sloginih fudbalera ali kvalitet igre koju pokazuju i protivnici koji ih očekuju u narednim kolima ostavljaju samo tračak nade da bi se na Lukama i iduće godine mogao gledati prvoligaÅ”ki fudbal.

Sloga-Sutjeska 2:2 (2:1)

Stzrelci: 0:1 Mojović 11, 1:1 Lukić 21, 2:1 Radovanović u 40, 2:2 RaÅ”ević u 64. minutu. Stadion Luke. Gledalaca 100. Sudija SalaviÅ”a Mazić (Vlasenica), Pomoćnici: Vrhovac (LaktaÅ”i) i Mirić (Bijeljina). Žuti kartoni: SubaÅ”ić (Sloga), Mrgud, Pljevaljčić (Sutjeska).

SLOGA:Jupić, Janković, Hadžimujić, SubaÅ”ić, Lazić (od 66.Pavić), Lukić, Blagojević, IveÅ”ić, Ćebić, Radovanović, Ristić.

SUTJESKA: Avramović, Lukić (od 55. M.Ivanović), Filipović, Mrgud, RaÅ”ević (od 60. Radović), Ivanović, Mojović, Sekulović (od 80. Božovoć), Drakul, Danilović, Pljevaljčić.

PiÅ”e: Slobodan Babić

Sloga - Sutjeska

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Sloga Sutjeska
edisefer je podelio utakmicu
EnverBajrica je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača