XS
SM
MD
LG

92 : 70
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Teški dani nekadašnjeg diva

07.04.2019 Administrator DC

Istorija blistava, budućnost nepoznata, KK Bosna Sarajevo

Trener sarajevske Bosne se nakon susreta zahvalio kakanjskoj publici na aplauzima i porukama podrške da se što prije vrate u vrh bh košarke.

Sarajevska Bosna upisala je novi poraz u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine. U petom kolu lige za opstanak Bosna je poražena u Kaknju rezultatom 92:70.

Iako je već odavno jasno da će Bosna, ponos bh košarke sezonu okončati na posljednjoj poziciji u taboru sarajevskog tima smogli su snage i uprkos brojnim problemima koje imaju odlučili da završe sezonu, a ne istupe iz lige kako je to uradila ekipa Gradine. Prilikom najave ove utakmice i izlaska gostujućih igrača na parket kakanjska publika je ogromnim aplauzom nagradila ''golobrade'' igrače Bosne uz želju da se što prije vrate u vrh bh košarke.

Nakon susreta trener Bosne Sabahudin Bašović se odlučio zahvaliti kakanjskoj publici na aplauzu i porukama podrške.

-Čestitam kakanjskoj publici na sjajnoj gesti, na aplauzu i podršci koju nam pružaju u ovim teškim momentima. U ovom momentu ovo je sve što mi možemo da pokažemo sa ovom mladom ekipom. Mi bukvalno sastavljamo ekipu od juniora, kadeta i pionira. U ovoj žestokoj borbi za opstanak mi ne možemo postići ništa više i ovo je naša realnost. Jedino što možemo da ponudimo bh javnosti je da ostanemo u ovom takmičenju do kraja i odigramo sve utakmice, rekao je trener Bašović, a potom dodao:

-Svi mi koji smo ostali u timu smo prepuni emocija, ali i gorčine. Teško je reći šta će biti u budućnosti. To je pitanje za neke druge ljude koji upravljaju Kantonom, državom uopće. Pitanje je šta će biti sa sportom, a ne samo sa košarkom. Bosna je brend o kojem će drugi donijeti odluku. Situacija je jako teška i ja mogu biti samo subjektivan je teško je reći šta će biti u budućnosti.

Ovo je za ekipu Bosne bio 24 poraz u sezoni, a u posljednjem ovosezonskom meču Bosna će igrati sa ekipom Studenta.

Premijer liga Premijer liga Liga za opstanak Kakanj Bosna Royal
Radnicki21 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača