XS
SM
MD
LG

76 : 67
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Kakanj stao u Mrkonjiću

19.01.2020 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Mladost MG - Kakanj

MRKNjIĆ GRAD - Košarkaši mrkonjićke Mladosti u 15. kolu Ligi 12 pobijedili su Kakanj 76:67. Domaći košarkaši do pobjede su stigli boljom igrom u drugom poluvremenu. Gosti su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist 36:35.

U tom periodu igre domaćim košarkašima jednostavno ništa nije polazilo za rukom.Gubili su lopte, a nije ih služio ni šut.

   U drugom poluvremenu na parketu sasvim druga slika. Izabranici Gorana Sladojevića zaigrali su agresivnije, poletnije, a proradio je šut i za tri pona. Pa su na kraju došli do važne pobjede. Na ruku im ide i rezultat od plus devet poena, jer su u Kaknju izgubili sa četiri poena razlike. Tako da u slučaju istog broja bodova na kraju lige imaće prednost na tabeli.

Mladost ima skor od sedam pobjeda i osam poraza, a Kakanj šest pobjeda i devet poraza.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je pobjedom svoje ekipe i igrom u drugom poluvremenu.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica. Kakanj ima dobar sastav, a većina igrača duže vrijeme igra skupa. Mi smo  imali mnogo problema u proteklih petnaest dana. Većina igrača je bila gripozna, tako da smo na treninzima ponekada imali samo tri četri igrača. Zbili smo redove i sa učestalim rotacijama uspijeli da dobijemo važnu utakmicu. Čestitam svojim igračima na velikoj borbenosti i želji za pobjedom. Nadamo se da je za nama turbulentni period zbog gripa - rekao je Sladojević.

Treneru gostiju Benjaminu Šabiću, teško je pao poraz.

-Prvo poluvrijeme obe ekipe odigrale su loše. U poluvremenu smo se dogovorili da bolje organizujemo igru. I to je znatno bolje djelovalo na parketu. Međutim, i Mladost je igrala mnogo bolje, pa je utakmica uglavnom bila u egalu. Nakon povrede našeg glavnog plejmejkera domaći košarkaši bolje su se snašli na parketu i serijom od devet nula preokrenuli tok utakmice u svoju korist. Mi smo se pokušavali vratiti, ali smo promašili šut za tri poena da poravnamo rezultat. Domaći košarkaši su to znali kazniti i obezbijediti sebi važnu pobjedu - rekao je Šabić.

U domaćem sastavu Stefan Mijović je postigao 18, a Dragan Đuranović 16 poena, koji je ubjedljivo bio najbolji igrač utakmice. Kod gostiju sa 16 poena najefikasniji bio Curovac.

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Kakanj