XS
SM
MD
LG

73 : 80
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sparisma bodovi u Mrkonjiću

07.03.2020 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Mladost - Spars

MRKONjIĆ GRAD- Košarkaši mrkonjićke Mladosti poraženi su u 20. kolu Lige 12 od ekipe Sparsa iz Sarajeva rezultatom 80:73.

 

Ovim porazom Mrkonjićani su izgubili sve šanse za plasman u Ligu za prvaka i prostoji im borba u Plej autu za ostanak u Premjer ligi BiH.

Pobjeda gostiju je zaslužena, jer su bolje  otvorili utakmicu i bili precizniji u završnici meča.

Domaćim košarkašima  u prvom poluvremenu ništa nije polazilo za rukom. Promašivali su zicere, nisu bili precizni sa linije slobodnih bacanja.

Na drugo strani gosti rešetali su trojkama koš Mladosti. Predvodio ih je Vrabac.

U drugom poluvremenu druga slika na parketu. Domaći košarkaši zaigrali su kao preporođeni. Agresivnom i dobrom igrom pod košem vratili su se u meč i smanjili vodstvo gostiju, u 28 minutu na minus šest poena (54:60).

Na početku poslednje četvrtine nekoliko grešaka u predaji lopte domaćih koriste gostujući košarkaši i vraćaju prednost, ponovo na dvocifrenu razliku.

Rutinski privode meč kraju i bilježe svoju 14 pobjedu, a domaći košarkaši 12 poraz. Treneru Mladosti Goranu Sladojeviću teško je pao poraz, ali je sportski čestitao gostima na zasluženoj pobjedi.

 -Ekipa Sparsa je zasluženo dobila ovu utakmicu. Mi smo malo bojažljivo ušli u meč. Gosti su znali šta žele, do početka do kraja. Presudio je i kvalitet Sparsa, ekipe koja igra ABA 2 ligu. U prvom poluvremenu smo promašili sedam, osam slobodnih bacanja. U drugom smo se uspjeli vratiti u utakmicu i doći na minus šest. Međutim, na igračku promjeni u rotaciji oni su se opet vratili na dvocifrenu razliku. Nama ostaje da vidimo šta dalje, jer nam vjerovatno slijedi borba za opstanak - rekao je Sladojević.

Trener gostiju  Nedim Džemić zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe.

-Mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitam ekipi Mladosti na dobroj i fer igri. U drugom poluvremenu pokušali smo da odmorimo neke igrača, jer nas u srijedu čeka težak meč. Međutim, kada je domaći sastav smanjio prednost, na parket smo morali sa najjačom postavom- kaže Džemić.

U domaćem sastavu Mijović je postigao 24, a kod gostiju Vrabac 19 poena.

 

 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Spars
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača