XS
SM
MD
LG

Mladost Doboj-Kakanj
05.12.2020 13:30
0 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Bilbija čuvar Plemića

06.12.2020 Administrator DC

Fudbaleri Zrinjskog su u 18. kolu Premijer lige BiH savladali Mladost u gostima sa 1:0, a jedini gol je postigao Nemanja Bilbija u 29. minutu utakmice.

Ā Nije ponudila mnogo toga lijepog ova utakmica. Bila je to čvrsta, borbena , sa jako malo prilika.

Poslije dva uvodna, slaba, pokuÅ”aja MiloÅ”a Filipovića i Ivana Enina veliku priliku sredinom prvog dijela propuÅ”ta Nedim Hadžić. Spojio ga je lijepo Vazda sa golom, on uspio pronosati Jakovljevića na leđima, Å”utirao Å”kolski u suprotni ugao, ali je lopta otiÅ”la tik pored stative.

I onda u 29. minutu Zrinjski iz prve prave Å”anse stiže do gola. Bio je to slobodan udarac za goste, domaći nisu uspjeli da ispucaju loptu, ona je rikoÅ”etirala do Nemanje Bilbije koji se snalazi na svoj način i pogađa za 0:1. Tri minute kasnije Bilbija je mogao i da udupla prednost, nije uspio, pa se na odmor otiÅ”lo sa minimalno m prednoŔću gostiju.

Drugo poluvrijeme također je proticalo slično kao i prvo. Sjajnu Å”ansu za izjednačenje je propustio Anes Vazda, nakon Å”to se HiroÅ” poigrao sa trojicom protivničkih igrača, a onda petom asistirao za Vazdu, kojem Å”ut brani Ivan Brkić.

Ā 

Dobru priliku Zrinjski ima u 67. minutu. Nemanja Bilbija je ponovo prijetio, Semir Bukvić izbacio loptu u korner. Četiri minute kasnije zaprijetio je i Anes MaÅ”ić. Lijepo je Å”utirao iz teÅ”ke pozicije, Bukvić je ponovo izbacio loptu u korner.

U 78. minutu kolosalna Å”ansa za poravnanje domaćih. Barbarić i Jakovljević nisu najbolje iskomunicirali u odbrani, proÅ”la je lopta za Nedima Hadžića koji izlazi sam na Ivana Brkića, ali se ne snalazi i propada sjajna Å”ansa za domaće.

To je bila ujedno i posljednja prava Å”ansa na utakmici. U 90. minutu domaći su tražili penal nakon Å”to je oboren Kovač u kaznenom prostoru od Sahitija, no Aleksandar Njegomirović je procijenio da je to bio nedovoljan kontakt za penal, te uprkos protestima domaćih samo je pokazao da se igra nastavi, te je ostalo 0:1.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Mladost Zrinjski