XS
SM
MD
LG

1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Protokol
Glavni sudija: Topalović Sabrija Delegat utakmice: Ćupina Samir Prvi pomoćni sudija: Demir Mirza Drugi pomoćni sudija: Dujmović Boris 4. sudija: Šehović Admir
0'
Izveštaj utakmice

Krupa iščupala bod

06.03.2021 Administrator DC

Fudbaleri Krupe i Širokog Brijega u jako zanimljivoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH podijelili su bodove. Širokobriježani su vodili od sredine drugog poluvremena i bili su blizu pobjede, ali domaći su na kraju uspjeli izboriti remi.

Krupa i Široki Brijeg su pažljivo otvorili utakmicu, a domaćin je djelovao solidno u ranoj fazi meča i imao je jako dobru priliku da dođe do vodstva kada je šutirao Toni Jović, no Miškić je odbranio njegov pokušaj. Široki je potom došao do nešto većeg posjeda lopte, ali Krupa je igrala jako dobru tranziciju, pa je tako imala još jednu šansu, kada je nakon ubačaja sa strane Rakić umalo došao do lopte u kaznenom prostoru Širokog Brijega.

 

 Miškić je dobro odbranio i udarac Rakića u finišu prvog dijela, a Širokobriježani su najveću šansu imali preko Mate Stanića, čiji udarac sa distance ipak nije završio u mreži.

Već u ranoj fazi drugog dijela, Široki Brijeg stiže do vodstva. Odigrali su gosti odličan kontranapad, a Stipe Jurić je proigrao Ivana Ikića, koji trese mrežu domaćih. U toku je bila 53. minuta.

Krupa potom preuzima inicijativu, a gosti se svjesno ili nesvjesno povlače. Krupa stvara nekoliko prilika, ali ne uspijeva ih realizovati, te se u finiš susreta ulazi sa vodstvom Širokobriježana. Činilo se da će gosti odnijeti sva tri boda u Hercegovinu, ali u 88. minuti domaći su dobili jedanaesterac. Realizovao ga je Nikola Dujaković.

Do kraja meča, promjena nije bilo, pa je Krupa osvojila bod u borbi za opstanak, dok je Široki Brijeg ovim bodom skočio na drugo mjesto na tabeli.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Krupa Široki Brijeg