XS
SM
MD
LG

2 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Krupi bod u Širokom

11.04.2021 Administrator DC

U okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Široki Brijeg je ugostio na stadionu Pecara ekipu  Krupe i odigrali su  2:2.

Prva prilika stigla je već u osmoj minuti utakmice kada je Dujaković šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Gosti su iako bolje otvorili susret imali i dosta sreće u 17. minuti utakmice kada je Kolak sjajno odbranio udarac Jurilja.

 

 Samo jedan minut nakon toga uspjela je Krupa doći do vodstva. Strijelac pogotka bio je već pomenuti Dujaković koji je poslije ubačaja sa desne strane savladao golmana Miškića za 0:1.

Široki se brzo pribrao i stigao do izjednačujućeg pogotka. Igrala se 21. minuta utakmice kada je prvijenac u dresu Širokog postigao Zachara koji je pogodio nakon asistencije Medića.

Do kraja prvog poluvremena obje ekipe su još imale po jednu sjajnu priliku. Prvo je Krupa zaprijetila preko Vukmanovića u 28. minuti, ali je Miškić odbrani, da bi četiri minute kasnije i Kolak "uzvratio sjajnom odbranom nakon udarca Begića.

U drugom poluvremenu nije bilo prilika kao u prvom, te su ekipe usporile tempo utakmice. Igrala se 70. minuta utakmice kada je Široki napravio potpuni preokret. Ovoga puta Medić je ubacio loptu, a Kolaku je lopta ispala iz ruku i završila u mreži za 2:1.

Do kraja utakmice Krupa je pokušavala da izgradi pravu priliku, ali je ipak Široki veći dio susreta kontrolisao susret skoro do samog kraja, ali na kraju nisu uspjeli da slave.

Krupa je u samom finišu susreta ipak uspjela doći do izjednačujućeg pogotka i do vrijednog boda na stadionu Pecara. Strijelac pogotka bio je Nikolić koji je pogodio doslovno u posljednjim sekundama današnje utakmice na Pecari.

NK Široki Brijeg - FK Krupa 2:2

Strijelci: Dujaković 18‘ 0:1; Zachara 1:1 21‘; Kolak ag 2:1 70‘ Nikolić 2:2 90+‘

Žuti kartoni: Jurić (Široki Brijeg), Ćivić, Muminović (FK Krupa)

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Jurilj, Stanić, Herceg, Vukoja, Zachara, Begić, Jurić, Musa¸ i Ikić. Trener: Toni Karačić.

FK Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Dujaković, Jović, Muminović, Galić, Ćivić, Vukmanović i Mandić. Trener: Vladimir Ilić.
 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Široki Brijeg Krupa