XS
SM
MD
LG

Hvala Sarajevo

Sareajevo - Sloga

FK Sarajevo je ukupnim rezultatom 9:1 u dvomeču polufinala Kupa BiH savladao Slogu iz Gornjeg Crnjelova i plasirao se u finale gdje će igrati protiv Širokog Brijega.

Sloga se tim povodom danas oglasila saopštenjem u kojem su se osvrnuli na dvomeč protiv Bordo momčadi. 

Saopštenje prenosimo u cjelosti. 

"U revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, odigranom na 'Koševu', naš tim izgubio je od ekipe Sarajeva rezultatom 5:0.
Vidjelo se u dvije utakmice da je naš protivnik ipak dosta jači od nas u ovom trenutku.

Za utjehu nam ostaje da smo se u drugom susretu, uprkos velikom rezultatu, pokušali predstaviti u boljem svijetlu nego sedam dana ranije.
Imali smo kazneni udarac pri rezultatu 0:0, koji nažalost nismo uspjeli realizovati, kao i dvije - tri odlične prilike u nastavku susreta.

Našim protivnicima čestitamo na više nego ubjedljivoj pobjedi u polufinalnom dvomeču.

Hvala fudbalskom klubu 'Sarajevo' na izuzetnom dočeku, toplom prijemu, kao i njihovom direktoru Hadžiću na organizovanoj večeri za naš tim.Imali smo priliku vidjeti kako funkcioniše jedan veliki tim.

Vidjeli su i naši momci šta nam kao ekipi nedostaje da bismo bili ono što želimo biti u narednom periodu.Mi smo svakako ponosni na njih i na njihovo izdanje u ovogodišnjem Kup takmičenju.Kao jedini predstavnik iz Republike Srpske, našli smo se među 4 najbolje ekipe i prevazišli mnoga očekivanja.

Kao klub nastavljamo da rastemo u svakom pogledu i nadamo se da će ovakvi uspjesi i ovakvi protivnici biti naša svakodnevnica.
Projekat našeg kluba nije krakoročne prirode i već sada smo, zbog svog načina funkcionisanja i principa na kojima počivamo, veliko osvježenje na fudbalskom nebu Bosne i Hercegovine.Kao takvi, stekli smo veliki broj simpatija širom zemlje. Izuzetno nam prijaju brojne poruke podrške koje dobijamo.

Već u subotu nastavljamo našu borbu za plasman u Premijer ligu na izuzetno teškom gostovanju u Prijedoru.

Do kraja prvenstvene trke ostalo je još 11 kola", stoji u saopštenju Sloge.