XS
SM
MD
LG

Miketek pokidao ligamente

FK Krupa

BANjALUKA - Vedru atmosferu na treninzima Krupe poremetila je teža povreda Josipa Miketeka koji je pokidao prednje ukrštene ligamente desnog koljena i prema prvim prognozama, čeka ga duži oporavak.

Inače, fudbaleri Krupe se već desetak dana intenzivno pripremaju za predstojeću sezonu, a problem im ne predstavlja ni činjenica da su prije nekoliko dana morali da potraže novi teren za rad jer njihov stadion u Krupi na Vrbasu renoviraju za novu sezonu.

- Veoma mi je žao što mu se to dogodilo, jer je reč o jednom veoma poštenom i korektnom igraču. Kod njega nema zabušavanja, od početka priprema krenuo je žestoko i, eto, mali trenutak nepažnje bio je dovoljan da nastane problem - poručio je trener Krupe Zoran Marić.

Prema njegovim riječima sve ostalo protiče onako kako je i planirano, iako sada rade na stadionu BSK-a u Banjaluci.

- Nije isto biti gost i raditi na svom stadionu, ali nas drži misao da ćemo napokon dobiti vrhunski teren. Bez obzira na to, do sada smo uradili sve što smo zacrtali, u uslovima kakvi jesu. U svakom segmentu napredujemo iako sama ekipa još nije kompletirana. Ona je još u fazi stvaranja i stvaraće se sve dok traje prelazni rok - kazao je Marić.

A što se tiče pojačanja, u Krupi su trenutno tri nova lica. Od prvog dana priprema tu su golman Tarik Abdulahović i napadač Dejan Glišić, dok se ekipi nedavno priključio i iskusni defanzivac Miloš Karišik.

- Sa Karišikom smo dobili iskusnog i proverenog defanzivca koji je miran sa loptom i mnogo će nam značiti u susretima sa mnogo jačim rivalima nego što smo ih imali. Znam da uprava radi na dovođenju još nekih pojačanja, rekao sam im šta bi nam trebalo, ali ne želim da im se mešam u posao - dodao je Marić.

I dok pokušavaju da ekipu pojačaju sa nekim zvučnim imenom, čelnici Krupe uporedo nastoje da teren što prije dovedu u idealno stanje.

- Trenutno su u toku završni zemljani radovi i sada ćemo imati mnogo kvalitetniju drenažu nego prije. Planirali smo da 10. jula počne postavljanje nove vještačke podloge posljednje generacije koja bi za koji dan trebalo da stigne iz Belgije. Istovremeno, biće ugrađen i sistem za navodnjavanje, tako da će uslovi za igru biti na najvišem mogućem nivou - istakao je direktor Krupe Mladen Ilić.

Sa Zrinjskim u subotu

Prvu kontrolnu utakmicu fudbaleri Krupe odigraće u subotu, a rival će im biti mostarski Zrinjski na stadionu u Tomislavgradu.

- Nemam problema sa imenom i snagom rivala. Moja filozofija je da radije igram protiv što jačeg protivnika koji bi na videlo isterao sve naše nedostatke i slabosti, kako bismo mogli da ih što pre i otklonimo. Takođe, i na Zlatiboru ću tražiti da imam što jače i kvalitetnije protivnike, a želja mi je da odigramo pet do sedam utakmica - naglasio je Marić.


Sloga : Zvijezda 09
Sarajevo : Velež
Posušje : Zrinjski
Široki Brijeg : Borac
GOŠK : Željezničar
Tuzla City : Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 6 2 66
2 Zrinjski 28 19 4 5 61
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 28 13 6 9 42
5 Posušje 28 11 8 9 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 28 7 6 15 27
12 Zvijezda 09 28 6 2 20 20