XS
SM
MD
LG

Sloga ruši Kozaru

Fudbalski klub Sloga iz Trna pobednik je Kupa Republike Srpske 1997. godine kada je u finalu savladala Sarajevo iz tadašnjeg Srpskog Sarajeva rezultatom 1:0, golom Mladena Zgonjanina. Dugo Trnjana nije bilo na velikoj fudbalskoj sceni u srpskom entitetu, a 23 godine kasnije takmičenje u Kupu počinju na domaćem terenu protiv Kozare iz Gradiške, prvog osvajača ovog trofeja 1994. godine.

U poslednje vreme neki novi vetrovi duvaju fudbalskim Trnom, otkako su u klub došli Saša Popović u organizacionom i Milenko Petrović u takmičarskom sektoru, pa se ljubitelji fudbala i navijači u ovom banjalučkom prigradskom naselju koje pripada Opštini Laktaši nadaju novom uzletu svog sportskom mezimčeta.

-Dobili smo jednog od najjačih rivala koje je žreb mogao da nam dodeli, Kozara igra sjajan fudbal na početku ove sezone, imaju kvalitetnog i ambicioznog trenera Nedžada Žerića, sigurno je da imaju visoke ambicije. S druge strane i mi smo odlično počeli prvenstvo, a meč sa Gradiščanima će poslužiti da vidimo gde smo u ovom trenutku u odnosu na prvoligaše, i šta nam to nedostaje za viši rang. Naravno, ne pada nam na pamet da se unapred predamo i istaknemo belu zastavu. Borićemo se i probati da iznenadimo rivala. S Kozarom se može igrati, a naša prednost je jedna utakmica i domaći teren, bez obzira što neće biti gledalaca – istakao je Milan Stanivuković, šef stručnog štaba Sloge iz Trna