XS
SM
MD
LG

Sloga preko Slavije do četvrtfinala Kupa Republike Srpske

Fudbaleri Sloge iz Doboja plasirali su se u četvrtfinale Kupa Republike Srpske nakon što su u Istočnom Sarajevu savladali Slaviju sa 2:1 u utakmici po izuzetno teškom i natopljenom terenu, gdje nije moglo puno toga fudbalskog da se odigra.

Malo toga se moglo vidjeti u Istočnom Sarajevu tokom prvog poluvremena. Oba trenera su nastupila u izmijenjenim sastavima, i posebno se kod Slavije vidjelo da bez šest-sedam standardnih prvotimaca teško mogu da iskreiraju nešto bitno. Sloga se dosta bolje držala, te se u utakmici u kojoj se i nije igralo previše smisleno i lijepo za oko bolje snašla.

U prvom poluvremenu Slavija nije napravila apsolutno niti jednu šansu pred golom mladog Mirana Jupića, dok su gosti uglavnom pokušavali dugim loptama, što iz prekida, što iz igre, mada je i sam trener gostiju upozoravao da to ne bi trebalo da se radi. U 16. minutu gosti prijete poslije prekida. Na dobar centaršut glavom slabo zahvata loptu Stamenković i ona odlazi pored gola.

Gosti do vodstva dolaze u 25. minutu utakmice. Kasim Osmić je uspio da prebaci štopere Slavije, najbolji prvotimac Dobojlija danas, iako je odigrao samo poluvrijeme, Saša Perić, je pobjegao i onda lobovao istrčalog Ivana Trifkovića za vodstvo.

Brzonogi krilni fudbaler Sloge je zadavao najviše problema Sokolovima, pa i u 35. minutu odlično izvodi korner, a Boris Andrić glavom šutira tik preko gola.

Drugo poluvrijeme obilježila je jaka kiša u Istočnom Sarajevu, a trener domaćih Zoran Erbez je shvatio da bez prvotimaca ne ide to baš najbolje, te je od starta drugog poluvremena odmah uveo Vučinu Šćepanovića i Amera Drljevića. I na drugoj strani trener Draganović je izvršio trostruku izmjenu u poluvremenu,  te su ušli Marcel Mace, Obrad Starčević i Želimir Nikolić.

Ispostavilo se to kao pun pogodak domaćeg trenera. Igrala se 66. minuta kada je u kaznenom prostoru Slavija uspjela da dobije jednu loptu,  lopta se odbila do Amera Drljevića, koji šutira, a na putu do mreže Dejan Bjeloš je skreće u gol za 1:1 i poravnanje rezultata.

Nakon tog gola uslijedila je rastrzana igra i jedne i druge ekipe. Kiša je lila sve jače, pa ni nešto smisleno nije moglo da se odigra po zemlji i bilo je dosta grešaka kod obje ekipe. Tu se ponovo bolje snalazi Sloga koja u 79. minutu dolazi do novog pogotka i vodstva. Dobio je loptu rezervista Obrad Starčević, izašao sam na golmana Trifkovića i snažno po sredini gola pogodio za 1:2. Mogla je Slavija odmah nakon toga da ponovo izjednači. Denis Čomor je ubacio, a Nemanja Marković nespretno uputio loptu ka svome golu u namjeri da je ispuca. Ipak, Mirano Jupić je bio skoncentrisan i uhvatio je tu loptu

Ujedno, bila je to i praktično posljednja prilika na utakmici, pa je Sloga Doboj u jednoj nevjerovatno teškoj utakmici stigla do pobjede i prolaza u četvrtfinale Kupa Republike Srpske.

FK SLAVIJA – FK SLOGA DOBOJ 1:2 (0:1)
SRC „Slavija“
Bez prisustva gledalaca
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica)
Strijelci: 0:1 Perić 25, 1:1 Bjeloš 66, 1:2 Starčević 79
Žuti kartoni: Pušara, Šćepanović (Slavija), Hadžimujić, Lukić, Ristić (Sloga Doboj)

SLAVIJA: Trifković, Škobo (od 64. Bogučanin), Pušara, L. Babić (od 85. Bogičević), Ivanović (od 46. Drljević) , Perović, Čomor, Bojanić, N. Babić (od 46. Šćepanović), Bjeloš, Devlić (od 76. Baban) Trener: Zoran Erbez

SLOGA D: Jupić, Andrić, Marković, Lukić (od 89. Miljić), Stamenković (od 46. Mace), Đuranović, Osmić (od 72. Trifković), Hadžimujić (od 46. Nikolić), Galijašević, Perić (od 46. Starčević), Ristić  Trener: Milan Draganović