XS
SM
MD
LG

Doboj ili Željeznica? Kreće finalni obračun za šampiona Republike Srpske

Futsaleri Željeznice iz Trnova gostovaće sutra u Osječanima kod Doboja u prvoj utakmici finala plej-ofa Prve lige Republike Srpske.

Po svemu viđenom, ovo i jeste duel dvije najbolje ekipe lige kroz sezonu i na kraju će u duelu prsa u prsa odlučiti ko će ponijeti šampionski pehar i plasirati se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

- Što se tiče samog finala, ulazimo u njega maksimalno ozbiljno, kao što smo do sada i bili u sezoni. Klub je od početka sezone imao jasne ambicije, da igra finale plej-ofa i uđe u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, to smo i ostvarili. Finale kao finale, opravdali smo uloge favorita i to što smo završili na prvoj i drugoj poziciji. Sada to govori da smo tu i bili sa razlogom, govori nam Ibro Hršumović, koji je odigrao sjajno polufinalnu seriju protiv Nevesinja.

Željeznica ima mnogo problema sa povredama i izostancima ove sezone, prvo je otpao Mirza Selimović na polusezoni zbog teške povrede i sada je velika podrška sa tribina, Dragan Bjelica se povrijedio na treningu i po svemu sudeći i njega čeka duga pauza, dok će kompleno finale najvjerovatnije propustiti i Vučina Šćepanović zbog povrede zadnje lože. Uz to, dosta je i sitnijih povreda, nije bilo ni Nermina Jusića u posljednjoj utakmici, pa Aziz Turudija često igra sa kraćom rotacijom od planirane.

- Imamo dosta problema sa povredama. Valjda je to već neki zamor kako se završava sezona. Sreća da nisu neke ozbiljnije, pa se vraćamo iz utakmice u utakmicu. Ovo je kolektivni sport i same povrede nam ne mogu poremetiti ciljeve, jer i kada su i ranije neki igrači bili povrijeđeni ostatak ekipe je to iznosio na svojim leđima, bio ja povrijeđen, ili neko drugi, igra kolektiv i to smo dokazali do sada. Tako ćemo i sada ući u ovo finale i da akobogda na kraju uđemo u Premijer ligu, što nam je i cilj. 

Prva utakmica finala igra se u subotu od 21 čas u dvorani OŠ "Radoje Domanović" u Osječanima. Utakmicu sude