XS
SM
MD
LG

Zoran Vasiljević: Nikog ne jurim, moja karijera je dovoljna preporuka

Zoran Vasiljević - foto: instagram.com/gfk_sloven_ruma - lična arhiva

Trener Zoran Vasiljević trenutno je bez angažmana. Ne traži posao, kaže, ako dođe, dobro došao, ako ne, snaće se.

Protekle sezone do pred sam kraj prvenstva vodio je uspešno novog srpskoligaša Slovena i to je jedan u nizu uspešnih ostvarenja ovog novosadskog stručnjaka. Tim koji je projektovan od igrača zonskog kvaliteta, ne da je ostavio u Srpskoj ligi, nego je doveo do jesenjeg zvanja i drugog mesta, ispostaviće se dovoljnim za istorijski uspeh i plasman u Mozzart Bet Prvu ligu. Kada je naišla mala kriza u rezultatima svesno je preuzeo krivicu i sebe stavio u prvi plan, a da za to nije imao razloga. U klubu su ga uveravali da nije do njega, ali odlučio je da ode, nezadovoljan koncepcijskim razmimoiliaženjem i klimom u klubu. Da ne bi klubu tri kola pre kraja prvenstva stvarao probleme oko angažovanja odgovarajućeg stručnjaka, ostavio je svoju licencu kojom je pokrivan privremeni trener iz stručnog štaba.

Da podsetimo da Vasiljević iza sebe ima uspešnu karijeru. IMT-e je svojevremeno maltene uveo u Super ligu, slično se ponovilo sada sa Slovenom. Ranije je sa Kabelom ušao u Prvu ligu i dve sezone bio na pragu ulaska u elitu. Od 25 godina trenerskog staža, 15 je proveo u Vojvodini na svim mogućim pozicijama, počev od svoje struke do skautinga... Radio je kao prvi asistent sa pet trenera u stručnom štabu “lala” i kao pomoćnik Branka Babića osvojili istorijski Kup. Na deset utakmica radio je kao vršilac dužnosti šefa stručnog štaba i može se pohvaliti da nije izgubio utakmice sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

- Nikog ne zovem, ne kontaktiram klubove. Ne okrećem telefone, niti lobiram za sebe, ako me se sete, sete. Ako moja karijera nije dovoljna preporuka, ne moram ni da radim - bio je jasan i koncizan.

U međuvremenu obnovio je kontakte sa trenerom Cezarom Markovićem, koji sa uspehom više od dve decenije radi sa najvišom licencom na brojnim koledžima i univerzitetima SAD. Trenutno je radno angažovan na univerzitetu “Ave Marija” sa Floride. Dobio je garantno pismo i 26. juna ima intervju u američkoj ambasadi. Ako prođe i dobije vizu namera mu je da na Floridi provede 2-3 meseca u radu i stekne nova iskustva. Trenutno pohađa predavanja za dobijanje UEFA PRO licence, i najviše zvanje dobiće do proleća naredne godine.