XS
SM
MD
LG

Više od 100.000 turista posjetilo Jahorinu tokom rekordne ljetne sezone – Pripreme za zimsku sezonu u punom jeku

Denis Šulić i Dejan Ljevnaić

 

Ljetna sezona 2024. na Jahorini uspješno je privedena kraju, a zabilježeni rezultati svjedoče o rastućoj popularnosti ove olimpijske planine kao destinacije koja nudi aktraktivne sadržaje tokom cijele godine. Tokom 84 dana ljetne sezone, Jahorinu je posjetilo preko 100.000 turista koji su ostvarili više od 155.000 prolaza na  ljetnim atrakcijama, čime je postignut novi rekord.

Najveći broj posjeta domaćih turista zabilježen je iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Banje Luke, Trebinja, Mostara, Zenice i Doboja, ali je važno napomenuti da smo imali goste iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, što nas posebno raduje. Ove godine, građanima BiH pružena je jedinstvena prilika da uživaju u našim atrakcijama po sniženim cijenama, zahvaljujući popustu od 50%. Takođe, tokom sezone organizovali smo četiri promotivna perioda za sve posjetioce, što je dodatno doprinijelo velikom interesovanju. Ponosni smo što možemo reći da su nas posjetili turisti iz svih krajeva svijeta.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić izrazio je svoje zadovoljstvo povdom još jedne uspješne sezone na Jahorini. „Ponosni smo na postignute rezultate ove letnje sezone. Jahorina se kontinuirano razvija i postaje lider turizma u regionu, zahvaljujući posvećenom radu našeg tima i podršci Vlade Republike Srpske. Nastavićemo ulagati u inovacije i održivi razvoj, kako bismo zadržali poziciju jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u regionu"
Ljevnaić je istako i značaj podrške od strane ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i ministra Denisa Šulića.

„Posebnu zahvalnost dugujemo ministru Denisu Šuliću, koji je kroz svoj rad i podršku pokazao izuzetnu posvećenost razvoju turizma u ovom regionu. Njegovo profesionalno angažovanje je bilo ključno za realizaciju mnogih projekata na našoj planini. Ministra Šulića ne vidimo samo kao partnera, već i kao istinskog prijatelja Jahorine, čiji je doprinos u poboljšanju turističke ponude neprocenjiv. Uz njegovu pomoć, uspeli smo postići ambiciozne ciljeve, a uvereni smo da ćemo u budućnosti zajedno nastaviti postavljati nove standarde u turizmu. Njegov predani rad, podrška i razumevanje za sve naše projekte izuzetno su važni za dalji razvoj kako letnjeg, tako i zimskog turizma na Jahorini i Igrištima. Hvala mu na izvrsnoj saradnji i svim zajedničkim uspesima koje smo ostvarili"- dodao je on.

Jahorina Ultra Trail - Najmasovnije trkačko takmičenje u regionu

Jedan od najvažnijih događaja ove sezone bio je Jahorina Ultra trail, najmasovnije trkačko takmičenje u regionu, koje je tokom dva dana, 27. i 28. jula, na Jahorinu privuklo više od 5.000 posjetilaca. Takmičenje je pomjerilo granice trkačkog iskustva i okupilo učesnike iz svih dijelova svijeta. Završeno je spektakularnim koncertom Nikole Rokvića, čime je događaj dobio poseban pečat. Pripreme za sljedeće izdanje su već u toku, a pozivamo sve zainteresovane da se prijave po promotivnim cijenama.

Porodični festival - Promocija zdravih životnih stilova
Poseban značaj u ovoj sezoni imao je Porodični festival, koji je okupio više od 1.000 posjetilaca iz regiona, pružajući porodicama priliku da uživaju u prirodi, ali i da slušaju predavanja eminentnih stručnjaka o zdravim životnim navikama. Ovaj događaj postao je simbol našeg truda da promovišemo zdrav način života i zajedništvo kroz boravak u prirodi.

Ekološke akcije -  Očuvanje planine na prvom mjestu
Održivost i ekologija ostaju ključni prioriteti za našu planinu. Organizovali smo akciju čišćenja planine, u kojoj su radnici Olimpijskog centra Jahorina zajedno sa volonterima čistili Jahorinu. Ova aktivnost predstavlja našu dugoročnu posvećenost očuvanju prirode i sigurnosti planinskog okruženja.

Ski centar Igrišta - Novi početak za razvoj regije
S ponosom ističemo da smo nakon 40 godina, ponovo otvorili ski centar Igrišta u Vlasenici, čime smo pokrenuli novu eru razvoja ove regije. Na ceremoniji otvaranja prisustvovali su mnogi ugledni gosti, uključujući predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kojem dugujemo zahvalnost za njegovu kontinuiranu podršku.

Dok zatvaramo vrata uspješne ljetne sezone, intenzivne pripreme za zimsku sezonu već su u punom jeku. Poseban novitet je otvaranje potpuno novog ski-lifta "Trnovo", novih ski staza, jezera Prača, spajanje rasvjetom staza Poljice sa stazama Prača, koji će dodatno obogatiti našu ponudu i omogućiti skijašima još bolje iskustvo na stazi.
Želimo obavijestiti sve skijaše i ljubitelje zimskih sportova da nova pretprodaja ski-karata počinje 2. oktobra, a svi koji svoje karte kupe preko našeg sajta moći će ostvariti popust od 10%.
Ova sezona je bila izuzetno uspješna, a već se radujemo narednim izazovima i inovacijama koje ćemo donijeti posjetiocima Jahorine u zimskoj sezoni.