XS
SM
MD
LG

Skijanje i rekreacija pod rotacijama

Staza u Čiči

 

Danas sam počeo pripreme za novu skijašku sezonu. Želim da je dočekam mnogo fizički spremniji nego neke prethodne. Istovremeno je to i početak priprema za JUT 2025- Imam namjeru opet da ide na onu mini trku od 10.000 metara. Za razliku od ove godine, sada znam šta me čeka i nadam se da će mi to iskustvo mnogo značiti.

Dakle, danas se krenulo, prešao sam 5100 metara  ili malo više za 61. minut. Dobro je, a biće to i bolje. Samo valja nastaviti...

A zanimljivo je na toj atletskoj stazi u Čiči. Ima mladih, dječice... Svak tri neki svoj ritam, Niko nikome ne smeta...

Ja sam još daleko od trčanja, hodanje da, trčanje tek po malo.

Danas na stazi i jedan visoko pozicionirani policajac. Sa pratiocem?! Ajde valjda mora tako. Jedini koji ga je prepoznao sam ja. Ovi momci i djevojke nisu ga ni registrovali.

Ne znam zašto pratilac, a sjetio sam se da sam na Jahorini sretao nekadašnjeg ministra policije. Govorio sam da skija pod rotacijom. On u sredini, a četvorica policajaca oko njega. Oni bolji skijaši, on kao Dimnjačar iz Kapelskih kresova..

Tu sam ja, možda nijansu bolji od njega, ali bez rotacija...

I ove godine ću ja na skijanje bez rotacija, a i na ove pripreme...

Da budem kako kaže moja prijateljica Viktorija Fitnes iz Rogatice 3 Z. Kod nje je to zgodna, zategnuta i zdrava... Kod mene zgodan, zdrav i zategnut, ko lapma!