XS
SM
MD
LG

Teodorović junak Radnika: Golovi nagrada za trud

Foto/ FK Radnik/ Vanja Radovanović

Dvadesetdvogodišnji napadač Danilo Teodorović vratio se ovog ljeta u bh. fudbal i po prvi put zaigrao u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Svoje prve golove za bijeljinski Radnik dao je u vikendu iza nas kada je sa dva pogotka vodio Semberce do pobjede 2:1 protiv dobojske Sloge u 10. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine.

- Svakako da je poslije pobjede sjajan utisak. Mislim da smo pored postignutih golova se dobro ponašali u defanzivi, nismo dopustili protivniku u prvom poluvremenu da uputi udarac prema golu, što je svakako bilo jako bitno u ostvarivanju tri boda, kaže nam Danilo Teodorović, pa dodaje:

- Jako bitni golovi za mene na polju samopouzdanja. Vjerovao sam u sebe sve vrijeme, vrijedno trenirao i ovi golovi su mi došli nekako kao nagrada za trud.

Sezona je već bila počela kada je Teodorović obukao dres Radnika i Velibor Đurić nije žurio sa njegovim ubacivanjem u tim. Postepeno mu je davao šansu kako bi se adaptirao jer nije prošao pripreme sa klubom.

- Svakako da mi je bio potreban taj period adaptacije i na tome su mi saigrači svakako mnogo pomogli da se uklopim u sistem igre i zahtjeve stručnog štaba. Nisam prošao pripreme sa ekipom, što je svakako uticalo na mene, ali sam uspio da nadoknadim sve.

Teodorović je poslije dvije superligaške sezone sa Voždovcem odlučio da se vrati u Bosnu i Hercegovinu gdje je nosio dres banjalučkog Željezničara, iz kojeg je i otišao prvo u Crvenu zvezdu, a onda i Voždovac. Kaže, tražio je šansu za napredak i vidio je u Radniku.

- Jednostavno, bila mi je potrebna sredina u kojoj ću moći dalje napredovati i dobiti šansu za to. U komunikaciji sa ljudima iz kluba sam vrlo lako sklopio dogovor.

Pred Radnikom je teško gostovanje kod Željezničara, a Teodorovića raduje igranje pred navijačima Plavih.

- Svakako da ekipa Željezničara zaslužuje svaki vid poštovanja. Imaju sjajne i iskusne pojedince koji vrlo lako mogu da prelome tok utakmice. Atmosfera će sigurno biti sjajna, što nas dodatno raduje. Mi idemo da se takmičimo i pokušamo da ostavimo što bolji rezultat.

Ne želi Teodorović da se ‘razbacuje‘ sa predviđanjima koliko može Radnik ove sezone.

- Mislim da je još uvijek rano pričati o poziciji na tabeli i mogućnostima ekipe. Napravili smo sjajan start sezone, i težimo da iz kola u kolo poboljšavamo igru i osvajamo bodove.

Utakmica Željezničar - Radnik igra se u petak od 18 sati. 


Željezničar : Radnik
Široki Brijeg : Borac
Velež : Posušje
Igman : Sarajevo
Sloboda : Zrinjski
Sloga : GOŠK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 9 8 1 0 25
2 Borac 9 7 1 1 22
3 Sarajevo 9 6 3 0 21
4 Željezničar 10 5 2 3 17
5 Posušje 10 4 2 4 14
6 Široki Brijeg 10 3 4 3 13
7 Radnik 10 4 1 5 13
8 Igman 10 4 1 5 13
9 Velež 10 2 3 5 9
10 Sloga 9 2 3 4 9
11 GOŠK 10 1 1 8 4
12 Sloboda 10 0 2 8 2