XS
SM
MD
LG

76 : 73
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Pali Sparsi

22.01.2018 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Košarkaši Mladosti u 14.kolu Lige 10, u Mrkonjić Gradu pobjedili su Sparse 76:73.Pobjeda domaćih košarkaša je zaslužena, jer su nadigrali goste iz Sarajeva i zabilježili važnu pobjedu koja im omogućila da uhzvate priključak sa ekipama za borbu za Ligu šest.

Mladost ima skor pet pobjeda i osam poraza, a Sparsi dese pobjeda i tri poraza.

Domaći košarkaši do pobjede su došli u dramatičnoj završnici poenima Stefana Mijovića iz slob0odnih bacanja.Naime, Mladost je u posednja četri minu utakmice ušla sa šest poena prenosti(70:64).Gosti iz Sarajeva uspjevaju minut i dvadeset sekundi prije kraja da poravanaju rezultat na 70:70 poenima Fahrudina Manjagića.

Međutim, domaći košarakašo smogli su snage da u penal završnici imaju više znanja i strpljenja i da poenima Dušana Hukića i Stefana Mijovića stignu do zaslužene pobjede.

Trner Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je igrom i pobjedom svoje ekipe.

-Nakon neočekivanog poraza u Kupu Srpske smogli smo snage da zabilježimo važuu pobjedu koja nas još ostavlja u igri za plasman u Ligu šest.Utakmica je bila izuzeto teška, jer zbog prehlade nekih košarakaša u rotaciji smo imali manji broj igrača.Ipak, uspijeli smo parirati gostima koji igraju na snagu, na brzinu i na dobro postavljen napad.Zasluženo smo pobjedili.Imali smo u dva navrata prednost i od deset poena, ali su se gosti sa trojkama vraćali u utakmucu- rekao je Sladojević.

Treneru gostiju Maraku Trbiu teško je pao poraz, ali je sportski čestitao Mladosti na pobjedi.

-Gledaoci su mogli da vide neizvjesnu i dobru utakmicu.Mladost je zasluženo pobjedila.Moji igrači nisu odigrali onako kako smo se dogovorili.Neke stvari nismo mogli da iskontrolišemo pogotovo skok Mladosti u npadu- rekao je Trbić.

U domaem sastavu Sreten Knežeić postigao je 18, Milan Radivojević 14, Stefan Mijović 13..., dok su kod gostiju najfeikasniji bili Roko Rogić sa 17, Maksim Kovačević i Ibrahim Durmo sa po 13 poena.

 

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Mladost Spars
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača