XS
SM
MD
LG

04.11.2018 13:30
Zvijezda 09 Etno selo Stanišić
1 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

I juniori Zvijezde 09 slavili na Grbavici

04.11.2018 Administrator DC

Juniorska selekcija Zvijezde 09 iznenadila je danas Željezničar u okviru Premijer omladinske lige BiH te je slavila pobjedu rezultatom 3:1 na Grbavici.

 Odličan ovosezonski niz od 11 utakmica bez poraza prekinut je, a Plavi su ostali na 29 bodova i nakon ovog kola.

Odlična Zvijezda koja igra jako dobar fudbal u omladinskim kategorijama danas je favorizirani Željezničar iznenadila iako je na poluvremenu imala zaostatak od jednog gola.

Elvir Duraković je pogotkom sa bijele tačke u 30. minuti doveo Željezničar u vođstvo u 30. minuti, a samo četiri minute kasnije, gosti su imali šansu da sa bijele tačke dođu do poravnanja. Ipak, Goran Šujić je promašio jedanaesterac.

Solidnu igru u drugom dijelu Zvijezda kruniše u 60. minuti, a pogodak za poravnanje postigao je Aleksa Vintonji. Igor Blagojević je samo tri minute kasnije pogodio za 2:1, a tragičar iz prvog dijela Šujić se iskupio za promašeni jedanaesterac i pogodio je za vodstvo gostiju od 3:1 u 66. minuti.

Željezničar je do kraja pokušavao da stigne do poravnanja i imao je nekoliko prilika, ali do gola nije uspio doći. Ovim trijumfom Zvijezda je došla na 25 bodova i s obzirom na to da ima utakmicu manje od ostalih timova, nameće se kao potencijalni kandidat za naslov juniorskog prvaka BiH.

 

Omladinske lige Omladinske lige Juniorska Premijer liga BiH Željezničar Zvijezda 09