XS
SM
MD
LG

0 : 2
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
0 0 pre 4 godine

IzveŔtaj utakmice

Starčeviću pokvariti debi

12.11.2019 Sportki žurnal

Pres Rudar Prijedor

Pred fudbalerima Rudar Prijedora je u srijedu, 13. novembra posljednja takmičarska utakmica ove jeseni. Na Gradskom stadionu u Prijedoru dočekuju (13.30 časova) prijemijerligaša Radnik iz Bijeljine u okviru četvrtfinala Kupa Republike Srpske. Rival “rudara” su Semberci koji brane pobjednički pehar u ovom takmičenju.

 

-Utakmica protiv Radnika nam dolazi u ne baš najboljem trenutku i raspoloženju, poslije prvenstvenog susreta u Gradišci protiv Kozare koji smo izgubili. Ima dosta aspekata koji su uticali na rezultat, a jedan od glavnih je sigurno lošije izdanje našeg tima, generalno cijele ekipe. Ali i u takvom odnosu snaga na terenu može se vidjeti i u video prilogu, stvarno smo dobili dva gola koja nisu plod akcija već čisto teške slučajnosti i gdje nam je totalno sreća okrenula leđa. Međutim, gledaju se samo bodovi, sutradan te niko ne pita da li je gol postignut na ovakav ili onakav način – istakao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora na konferenciji za novinare uoči duela protiv Bijeljinaca.

Strateg zeleno-crnih je potom dodao i ovo:

-Na nama je sada da se fokurisamo na Radnik. Stvarno u Kupu Republike Srpske nemamo ni sreće što se tiče žrijeba. Sve što je najkvalitetnije igra protiv nas, bio je to banjalučki Borac u prethodnoj rundi, sad je to Radnik. Bijeljinci su promijenili trenera, dolaze u najjačem sastavu u Prijedor i apsolutno su izraziti favoriti, kako na papiru, tako i po odnosu snaga. Međutim mi ćemo se fuzionisati maksiamlno, pokušati na sve moguće načine da odigramo što kvalitetniju utakmicu i da se što bolje suprostavimo, i uz malo sportske sreće da prođemo u polufinale što bi bio uspjeh u ovom trenutku. Neće biti nimalo lako. Radnik dobro poznajemo kao i trenera Slobodana Starčevića, lično sam prijatelj s njim. Znam kako radi, kakva je njegova fudbalska filozofija, čestitam mu na angažmanu i novom poslu. Jedno vrijeme je bio i u Rudar Prijedoru, zna ovaj naš fudbalski ambijent. Međutim, mi sami sebe interesujemo. Nema emocija i hoćemo da što bolje odigramo utakmicu, da poklušamo da iznenadimo rivala i odemo u polufinale, prezimimo u Kupu Republike Srpske – dodao je Janković.

Ofanzivac Prijedorčana Mihajlo Savanović je takođe optimista:

-Što se Kup susreta tiče i Radnika kao rivala, svjedoci smo da je bijeljinski tim u vrhu fudbala BiH već nekoliko godina unazad, ekipa protiv koje se ni velikani nisu naigrali mnogo. Igramo kod kuće i mogu da obećam da ćemo dati svoj maksimum i što najbolje znamo i umijemo na terenu, da pokušamo da se iskupimo za nesrećni poraz od Kozare u Gradišci. Nadamo se najboljem i pobjedi.

Fudbal Fudbal Kup Republike Srpske Rudar Prijedor Radnik
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača