XS
SM
MD
LG

1 : 2
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Fortuna preokretom do pobjede u Bijeljini i velika tri boda

25.04.2021 D. Vuksanović

Radnik vs Fortuna

Fudbalerke Fortune iz Živinica stigle su do veoma važna tri boda na veoma teÅ”kom gostovanju u Bijeljini protiv ekipe Radnika, a tim koji se bori za opstanak u druÅ”tvu najboljih slavio je nakon preokreta 1:2.Ā 

Ā 

Radnik je nakon tri uzastopne utakmice vezao poraz, dok je Fortuna ubilježila važne bodove za bijeg iz opasne zone, pa će nakon ovog kola isto imati dva boda viÅ”e od Banja Luke, koja se nalazi u zoni ispadanja.

Radnik je dobro otvorio utakmicu i poveo već u desetoj minuti, nakon Å”to je KrajÅ”umović iskoristila svoje najjače oružje - brzinu i pobjegla odbrani Fortune te sjajno zabila za 1:0 i vodstvo domaćeg tima. U 18. minutu nova Å”ansa bila je za Radnik. NjeguÅ” je pokuÅ”ala sa 25 metara da ugrozi golmanicu Trako, ali je pogodila prečku. Tri minuta kasnije prva Å”ansa i za Fortunu, Hasić je pronaÅ”la dugom loptom Hodžić, koja je na kraju Å”utirala preko gola.

Domaćin je tokom prvog poluvremena imao viÅ”e loptu u svom posjedu, dok je Fortuna organizovano čekala greÅ”ku svog protivnika. Posljednju Å”ansu u prvom poluvremenu za izabranice Jelene Milović imala je Radulović, koja je iskoristila greÅ”ku odbrane Fortune i pokuÅ”ala gurnuti loptu pored Trako, ali je ona odbranila njen udarac i ostalo je 1:0, Å”to je bio i konaačn rezutlat prvog poluvremena.

U nastavku, samo Å”to je počeo drugi dio, Radnik je imao sjajnu priliku preko KrajÅ”umović, ali je Trako joÅ” jednom spasila Fortunu. Obično kada ne iskoristiÅ” svoje Å”anse, dolazi kazna. To se desilo deset minuta kasnije. Trako je jednim dugim ispucavanjem pronaÅ”la Hodžić, koja je veoma dugo vukla loptu po desnoj strani, uÅ”la u Å”esnaesterac i odigrala povratnu za Selimović, a njoj nije bilo teÅ”ko postići pogodak za izjednačenje od 1:1. Taj gol, kao da je unio dozu samopouzdanja gostujućim fudbalerkama, koje su osjetile da mogu možda u ovoj utakmici doći i do punog plijena.

Nova Å”ansa za Fortunu doÅ”la je u 66. minutu, kada je nespretnost Lukić pokuÅ”ala iskoristiti Mujanović, ali iz dva pokuÅ”aja nije uspjela postići pogodak i rezultat se nije promjenio. Ipak, Å”est minuta kasnije, načinjen je prekrÅ”aj nad Mujanovićkom, a odgovornost iz slobodnog udarca sa 30 metara udaljenosti preuzela je KeÅ”etović, te fantastičnim Å”utem pogodila mrežu za veliki preokret od 1:2. Do kraja, Radnik je pokuÅ”avao na sve načine da dođe do izjednačenja i da izbjegne poraz, ali se Fortuna organizvano postavila i odbranila, te odnijela sva tri boda iz Bijeljine.

ŽFK Radnik Bijeljina - ŽFK Fortuna Živinice 1:2 (1:0).
Stadion: Gradski u Bijeljini.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra AliŔpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Almasa Hodžić (Breza), Aida Jusufović (Sarajevo).
Žuti kartoni: Radnik (Jovanić), Fortuna (Handžić, Noćajević).

Radnik: Babić, Lukić, Mitrović, Marković, NjeguÅ”, Radulović, Stojanović, KrajÅ”umović, Jovanić (od 85. TeÅ”ić), Stokanović.

Trener: Jelena Milović.

Fortuna, Trako, Ćorbić (od 25. Å ećić (od 89. Alispahić), Handžić, KeÅ”etović, Pejić, Selimović, Hasić, Hodžić, Žunić, Noćajević, Mujanović.

Trener: Nermin Karić.

Igračica utakmice: Rabija KeÅ”etović (Fortuna Živinice).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Radnik Bumerang Fortuna
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača