XS
SM
MD
LG

2 : 0
Poluvreme
1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice

Željo poražen u Posušju

24.10.2021 Administrator DC

Posušje - Žečljezničar 2:0

Fudbaleri Posušja su danas na Mokrom Docu savladali Željezničar sa 2:0 u utakmici 14. kola Premijer lige.

 

Nije bio Željezničar danas na nivou na kojeg smo ga navikli gledati u ranijim utakmicama. Malo su dolazili pred gol Posušja, malo su šansi stvorili pred protivničkim golom i dosta su se mučili u toj završnici.

 

Posušje je nekako od početka utakmice imalo više loptu u svom posjedu i pokušavali su da zaprijete Josipu Benderu. Na gol čekalo se do 22. minute. Dobilo je Posušje prekršaj na nekih 20-ak metara od gola Bendera, idealna pozicija za ljevaka. Loptu je uzeo lijevi bek Luka Lučić i jako lijepo pogodio. Provukao je on loptu po zemlji, ispod živog zida i tako prevario i golmana Bendera, te je Posušje povelo.

Sve do kraja prvog poluvremena nije bilo nekih većih uzbuđenja, niti prilika, a onda Željezničar pred sami odlazak na odmor ima sjajnu šansu da izjednači. Poslije gužve u kaznenom prostoru, Boris Baćak ne reaguje najbolje, ali Vrhovac ne uspijeva da gurne loptu iza leđa golmana Posušja, te domaći imaju prednost na poluvremenu od 1:0.

Drugo poluvrijeme počinje dobrim šutem Mustafe Mujezinovića, lopta odlazi pored gola. Uzvratilo je Posušje sjajnom šansom za Begića. Iz okreta je šutirao napadač domaćih, a Bender vrhovima prstiju odbio loptu u korner.

Konačan udarac domaći su Plavima zadali u 86. minuti utakmice. Bio je to novi slobodan udarac, Lauš je pogodio živi zid, lopta se odbila prvo do Luke Begića kojem je šut izblokiran, ali se onda odbila i do Dominika Begića, koji pogađa mrežu Plavih za 2:0.

Do kraja utakmice nije bilo promjene, pa Posušje stiže do svoje druge pobjede u sezoni, a Željezničar je upisao četvrti poraz.

Posušje - Željezničar 2:0 (Lučić 22', D. Begić 86')

Ostali fotosi:

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Posušje Željezničar