XS
SM
MD
LG

27 : 22
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Borac porazio Krivaju

04.03.2023 Administrator DC

Rukometaši Borca pobijedili su ekipu Krivaje, 27:22, u susretu 20.kola Premijer lige BiH, i tako ostvarili devetu pobjedu u ovom takmičenju.

 

Zaslužena pobjeda rukometaša Borac m:tela protiv ekipe iz Zavidovića, koja je u Banjaluku doputovala oslabljena, bez nekoliko važnih igrača, koji su povrijeđeni. Poslije uvodnih 3-3, crveno-plavi prave seriju od 5-0, na krilima golmana Brkića i odlaze na 8-3. U 20. minutu je bilo 9:4, da bi nakon toga gosti prišli samo na gol zaostatka, 9:8. Ipak, na odmor se otišlo sa prednošÄ‡u Borca od 12:10.

Ključno je bilo otvaranje drugog poluvremena, kada Borac brzo odlazi na šest golova prednosti, 17:11, i tu su Banjalučani praktično riješili pitanje pobjednika. Tim Mirka Mikića, konačno je odigrao dobru utakmicu u odbrani, Brkić je zaustavio 14 šuteva, a rasploženi u napadu su bili Perić i Kalamanda sa po 7 golova.

U ekipi Krivaje, osjetilo se neigranje povrijeđenih igrača, posebno u drugom poluvremenu, kada je ponestalo snage. Treba izdvojiti dobru partiju Prevšića, koji je postigao 7 golova, Mehića sa 6. Golman Hadžihasić, imao je 9 odbrana.

Ovo je bila deveta pobjeda Borca koji zauzima 10.mjesto na tabeli sa 20 bodova, Krivaja je šesta sa 24. U narednom kolu, Borac gostuje u Živinicama, ekipi Konjuha.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Borac m:tel Krivaja