XS
SM
MD
LG

Jedanaesterci opet kobni za Motoriste: Ilićka izbacila Famosa iz kupa

Fudbaleri Ilićke 01 savladali su Famosa poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca u Kupu "dr Milan Jelić".

Iako Brčaci nisu najbolje ušli u sezonu, uspjeli su protiv Famosa dohvatiti četvrtfinale kupa, a junak je golman Veljko Bjeljac koji je odbranio dva jedanaesterca. Famos je došao u Brčko bez gotovo polovine startne postave, golmana Vasilja, kapitena i zamjenika kapitena Tešanovića i Blažića, te jako bitnih Marka Markovića i Nikole Danilovića i baš kao i prošle godine kada su bili favoriti na gostovanju kod drugoligaša Podrinja i ove godine su kao favoriti eliminisani od drugoligaša Ilićke.

Ilićka u 30. minuti dolazi do vođstva golom Gorana Stankića, da bi šest minuta kasnije Vasilije Ćimić uduplao prednost i to je bio rezultat prvog poluvremena. 

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme kapiten u ovom meču Mladen Perović polovi prednost domaćih, ali onda Miloš Krsmanović pogađa za novih dva razlike 3:1. Ipak, rezervista Nikša Tomašević i Huan Hoze Fontemaći pogađaju za 3:3 i otišlo se u raspucavanje sa 11 metara.

Danjel Stijepić je odbranio šut Milenka Bojića, ali su precizni bili Goran Stankić i kapiten Slobodan Zimonjić. Odlučujući penal je uzeo Aleksandar Trujić, Stijepić je bio na toj lopti, ali je ona završila u mreži. Na drugoj strani, Mladen Perović je sigurno izveo jedanaesterac, ali se time ne mogu pohvaliti Darko Hrkalo, Mujo Smajić i Amar Drina. Prvi je pogodio stativu, a drugoj dvojici je Veljko Bjeljac odbranio šut. 

ILIĆKA - FAMOS 3:3 (2:0) pen: 6:4
Stadion Ilićke u Brčkom
Gledalaca: 150
Sudija: Dejan Lazić (Modriča)
Strijelci: 1:0 Stankić 30, 2:0 Ćimić 36, 2:1 Perović 49, 3:1 Krsmanović 65, 3:2 Tomašević 71, 3:3 Fontemaći 75
Žuti kartoni: Trivunović, Bjeljac, G.Antunović (Ilićka), Vranešić, Škrba, Bajrić, Dodig (Famos)

ILIĆKA: Bjeljac, Zimonjić, Stankić, Simić, Krsmanović, Božić, Blagojević (od 73. Trujić), Krstić, Trivunović, Bojić, G. Antunović

FAMOS: Stijepić, Škrba, Drina, Dodig, Lamadžema, Hrkalo, Asentić, Smajić, Perović, Vranešić (od 46. Bajrić (od 68. Tomašević), Fontemaći