XS
SM
MD
LG

Željeznica poražena u Mostaru, Borac izgubio na svom parketu

Foto/ Vladimir Šutvić/ Borac-sport

Utakmicom u Banjaluci sinoć je kompletirano drugo kolo futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine

Salines Neimari su u zanimljivoj utakmici u Banjaluci savladali domaćeg Borca 5:4 i tako upisali prvi trijumf u sezoni, dok Borac nakon boda u prvom kolu, piše poraz na domaćem terenu.

Iako su u odnosu na utakmicu prvog kola kompletirali redove, doživjeli su poraz, mada su ili u igri do samog kraja utakmice da savladaju goste iz Zenice. Salines Neimari do vođstva dolaze u trećoj minuti pogotkom Alema Kadića, ali Borac uzvraća preokretom Siniše Đakovića i Dragana Verića. Seldin Zatagić u 17. minuti postiže gol za 2:2 i to je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme kapiten Emilko Janković pogađa za 3:2, ali odmah uzvraćaju i gosti preko Anela Dedića, da bi preokret u 33. minuti donio Amar Šišić. Tražio je Borac put do novog gola, ali ga nisu našli, da bi Alem Kadić drugim golom u 38. minuti doveo goste pred pobjedu. Domaći preko Stefana Savića dobijaju novu nadu u povratak, ali nisu uspjeli, bilo je to sve u ovom meču i Salines Neimari slave pobjedu 5:4.

Mostar SG je zadržao maksimalan učinak nakon prva dva kola savladavši Željeznicu u svojoj dvorani 5:1. Krenulo je fenomenalno po domaće, koji već u petoj minuti imaju tri gola prednosti nakon pogodaka Adnana Kalajdžića, Anela Radmilovića i Amira Baručije. Do kraja meča znalački čuvaju prednost i na kraju stižu do pobjede 5:1. Još jedan gol je dao Kalajdžić, a u strijelce se upisao i Bilal Jelić. Jedini gol za goste postigao je bivši igrač Mostaraca Kristijan Radin.

Utakmica u Mostaru, podsjećamo, imala je i humanitarni karakter, jer je sav prihod od prodatih ulaznica, kao i donacija sponzora kluba išao za pomoć futsaleru Dini Begiću, kojeg je zadesila tragedija tokom nedavnih poplava u Jablanici.


Željezničar 6 : 2 MNK Hercegovina
Bubamara 3 : 0 Radnik MD Šop
Borac 4 : 5 Salines Neimari
Mostar SG 5 : 1 Željeznica
Sloga 6 : 4 Sarajevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG 2 2 0 0 6
2 Sloga 2 2 0 0 6
3 Bubamara 2 2 0 0 6
4 Željezničar 2 1 0 1 3
5 Salines Neimari 2 1 0 1 3
6 Borac 2 0 1 1 1
7 Željeznica 2 0 1 1 1
8 Radnik MD Šop 1 0 0 1 0
9 MNK Hercegovina 1 0 0 1 0
10 Sarajevo 2 0 0 2 0