XS
SM
MD
LG

Mirni ti nebeski putevi prijatelju

Miro Bjelić

Danas kada sam ’’ušao’’ na sajt zatekla me je vijest da je otišao na neko bolje mjesto Miro Bjelić. Imam pravo reći moj drug, prijatelj… Naš kolumnista!

Upoznali smo se ko zna kada i kako, a trajalo je to poznanstvo, pa prijateljstvo dugo. Kada smo se sretali pričali smo najčešće o rukometnom Borcu. Imao je bezgraničnu ljubav prema tom klubu, rekao bih bio je Borčev fanatik. Posvećen njemu, znao mi je zadnjih godina reći i da je porodicu zanemarivao zbog Borca. Svi kojima je Borac bio i jeste na srcu znaju kakav je bio Miro Bjelić.

Pamtiću ga kao nekoga ko me je mogao pozvati u pola noći da mi kaže da mi šalje sutra tekst o Borcu, o nepravdama koje se čine klubu, o rukovodstvu tima iz Banja Luke kojem nije mogao oprostiti da su Borac doveli na ivicu provalije. To ga je boljelo i proganjalo.

Činio je sa svoje strane,što je mogao, da se urušavanje nekadašnjeg velikana zaustavi. Imao je u svojoj ’’kućnoj’’ arhivi vjerovatno više podataka i informacija nego klupska…

Kada bi mi stigla poruka sutradan, sa nepoznatog broja, znao sam da je od Mire. Ovu novu tehnologiju i nije previše prihvatao, pa su mi njegovi prijatelji slali sa svojih brojeva tekstove koje je on pisao…Napisao bi rukom, pa bi neko prekucao i slao u vordu. Željeo je da mi olakša, da ne prekucavam ja. I nisam, kao što nikada nisam provjeravao ono što je napisao. Često mi je govorio - Ovi ovdje to neće objaviti, znam da ti hoćeš.

I objavljivao sam. Znao sam da ima  podatke o tome… Puštao sam tekst i javljao mu da sam ga pustio, ali uvijek sam kasnio. Prijatelji su mu već javili da su pročitali.

Bio je Miro naš kolumnista, a moj prijatelj. Ne zaboravljam da me je kada je moj Ljubiša otišao putem kojim je danas krenuo Miro zvao. To valjda rade prijatelji!

A Miru Bjelića će Banja Luka da pamti. Iz mnogo razloga i sa pravom. Sportska Banja Luka je izgubila jednog velikog entuzijastu, borca za pravdu i istinu, čovjeka koji je volio ljude, a danas je takvih malo. S toga Miro, druže, prijatelju neka su ti mirni ti nebeski putevi, mnogo mirniji od ovozemaljskih!