XS
SM
MD
LG

2 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Krupa valadar KoŔeva

01.10.2017 Administrator DC

Početak utakmice je nagovijestio da će se Bordo tim danas dosta mučiti. Krupa je odličnom igrom u defanzivi u potpunosti ugasila kreaciju Sarajeva, tako da u prvih 20 minuta nismo vidjeli apsolutno niÅ”ta vrijedno pomena.

Krupa je stigla do vodstva iz prve prave prilike u 26. minuti. Odbrana Bordo tima je reagovala očajno, Å”to je iskoristio Ljubenović i zatresao mrežu doma ćih za 1:0.

Gol nije probudio domaće, koji do kraja prvog dijela nisi uputili niti jedan Å”ut u okviru gola gostiju.

Početkom drugog poluvremena Sarajevo je krenulo dosta bolje nego u prvom. Stanojević je Å”utirao s 20 metara u 51. minuti, golman Krupe brani bez problema. Samo nekoliko minuta kasnije igrači u bordo dresovima su tražili jedanaesteraca u dva navrata, no nakon bure protesta žuti karton je zaradio Almir Bekić.

Gosti su u 62. minuti mogli povećati prednost.Ā Ljubenović je odigrao povratnu loptu, Vidović je Å”utirao, a Pavlović odlično brani.

Sarajevo stiže do poravnanja u 65. minuti. Sarić je fantastično Å”utirao s 25 metara, a golman gostiju nije imao nikakve Å”anse.

Sarajevo do vođstva stiže u 81. minuti. KaduÅ”ić je sjajno ubacio, a Ahmetović pogodio glavom.

Ipak, radost domaćih nije trajala dugo. Krupa je već u idućem napadu izjednačila preko Marjanovića, koji je izaÅ”ao sam na Pavlovića i zaobiÅ”ao ga za 2:2.

Samo minutu kasnije bilo je 3:2 za goste. Aleksić je fenomenalno skočio nakon slobodnog udarca pored Novakovića i savladao Pavlovića. Krupa je do kraja bez većih problema zadržala prednost i odnijela tri boda s KoÅ”eva.

Sarajevo - Krupa 2:3 (0:1)

FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Stanojević, Novaković, Sarić, Bekić, Ivetić, Rahmanović, Velkoski, KaduÅ”ić, Ahmetović.

FK Krupa: Kutić, JaÅ”arević, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Savić, Aleksić, Milanović, Barić.

Ā 

Sarajevo - Krupa

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Sarajevo Krupa
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača